Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Οι ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ εξαγόρασαν το 10,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΗΣ (ΑΝΕΣ Α.Ε.)

Η Ναυτιλιακή εταιρεία «ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΪΚΟΥ» προχώρησε στην εξαγορά ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα (94.970) μετοχών που αποτελεί το 10,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΗΣ (ΑΝΕΣ Α.Ε.) με την προοπτική για μεγαλύτερη συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο στο άμεσο μέλλον.

Σε κοινές δηλώσεις τους οι κ.κ Κοντός Ανάργυρος και Καρογιάννης Βασίλειος, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας «ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΪΚΟΥ» αλλά και στενοί συνεργάτες και φίλοι επί σειρά ετών, καθώς και ο μεγαλομέτοχος της ΑΝΕΣ,  Κακάς Παρασκευάς, εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την ευτυχή κατάληξη που είχαν οι πολύμηνες συζητήσεις – διαπραγματεύσεις μεταξύ τους.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί την αρχή μιας ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών «ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΪΚΟΥ» και  της «ΑΝΩΝΥΜΗΣ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΣΥΜΗΣ Α.Ε.»

Η εταιρεία «ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ» εξυπηρετεί την γραμμή του Σαρωνικού με τα πλοία    «ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ»    και     «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ»    και    ναυπηγεί    ένα    ακόμη Επιβατηγό-Οχηματαγωγό πλοίο σε ελληνικό ναυπηγείο το οποίο θα δραστηριοποιηθεί και αυτό στην ελληνική ακτοπλοΐα. Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ναύλωσης ενός Ε/Γ – Ο/Γ ανοικτού τύπου πλοίου για την δρομολόγησή του στον Σαρωνικό.

Με την δυναμική της συμμετοχή  στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΕΣ  που δραστηριοποιείται στην γραμμή  του Σαρωνικού με το Επιβατηγό – Οχηματαγωγό «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» και στη γραμμή των Βορείων Σποράδων με τα πλοία «ΠΡΩΤΕΥΣ» και «ΣΥΜΗ ΙΙ» η «ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ» διευρύνει τους ορίζοντές της πολύ πέρα από εκεί που η μικρή οικογενειακή επιχείρηση δραστηριοποιείτο για πολλά χρόνια, με γνώμονα πάντοτε τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς το επιβατικό κοινό.

Επίσης ο όμιλος των εταιρειών που ανήκει έχει την πλοιοκτησία μέσω της θυγατρικής της EMERALD OCEANS M.C.P.Y., τεσσάρων ιστιοφόρων 49, 46, 56 και 38 ποδών, καθώς και δύο motor yacht 56 και 64 ποδών τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής.

Η εταιρεία  κινείται στην κατεύθυνση αναζήτησης ευκαιριών για νέες επενδύσεις, μέσω νέας αγοράς ή και ναύλωσης πλοίου όποτε και εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Μετά τη συμφωνία αυτή ο στόλος των πλοίων που διαχειρίζεται και συμμετέχει η εταιρεία είναι πλέον δώδεκα (12) και έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική πορεία ανάπτυξης του ομίλου η οποία δε θα έχει ημερομηνία λήξης αλλά θα έχει πάντοτε στόχο  την επίτευξη του ιδεατού.

Για την ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ
Νόμιμος εκπρόσωπος

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,031ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα