Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA «έδωσαν ζωή» στην παραλία Φρεαττύδας

Με αφορμή την εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» που συντονίζει στην Ελλάδα η HELMEPA, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, η εθελοντική δράση “Save the beach στην παραλία Φρεαττύδας του Πειραιά. Η δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Μινωικών Γραμμών, εταιρικού Μέλους της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πάντα με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος, οι Μινωικές Γραμμές και η HELMEPA διοργάνωσαν με ευαισθησία την πιο πάνω δράση, με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση κυρίως των νέων ανθρώπων.

Με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών – μελών του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, απομακρύνθηκε μια σημαντική ποσότητα σκουπιδιών και πλαστικών απορριμμάτων από την παραλία Φρεαττύδας.

Ο μεγάλος ενθουσιασμός, το κέφι και η διάθεση των εθελοντών να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των απορριμμάτων που ρυπαίνουν τις θάλασσες και τις ακτές της χώρα μας, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η νέα γενιά της πατρίδας μας διαθέτει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση και τρέφει βαθιά αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον.

Οι μικροί φίλοι, εθελοντές της δράσης “Save the beach” συγκέντρωσαν 28 κιλά απορρίμματα, εκ των οποίων τα 15 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα.

Η δράση θα επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Των Μινωικών Γραμμών

Ηράκλειο, 25 Μαΐου 2018

 

Επισκεφτείτε το σύνδεσμο για να ενημερωθείτε για τη δράση: https://youtu.be/Au0SLZ1O708

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα