Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στην εκδήλωση “CHINA: Time of XI”

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “CHINA: Time of XI”, που συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center (CICC), στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα. Μεταξύ των επιφανών προσκεκλημένων ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ Αντώνης Μανιαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την επίσημη τελετή, που σηματοδότησε την έναρξη των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Εθνική Δράση» («National Action»). Η μεγάλη αυτή κινηματογραφική παραγωγή θα γίνει από την National Cultural Industrial Investment Ltd (NCII) και το σενάριο της ταινίας περιγράφει το δραματικό χρονικό της διάσωσης 15.000 Κινέζων πολιτών, το 2011, από την εμπόλεμη Λιβύη στην Κρήτη και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Τη χρονιά εκείνη, η Ελλάδα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες και βοήθησε την κινέζικη κυβέρνηση στη διάσωση των Κινέζων πολιτών. Συγκεκριμένα, οι Μινωικές Γραμμές μαζί με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες κλήθηκαν να συμβάλουν στην ασφαλή μεταφορά και ολιγοήμερη φιλοξενία χιλιάδων ξένων υπηκόων, κυρίως Κινέζων, από τη Λιβύη στην Κρήτη. Η προτίμηση και η εμπιστοσύνη της κινέζικης κυβέρνησης προς τα πλοία της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας αποδεικνύουν την αναγνώριση της υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Η ταινία, μέρος της οποίας θα γυριστεί στην Κρήτη και στις ελληνικές θάλασσες, αποτελεί, όπως σημείωσαν οι διοργανωτές, «την έμπρακτη ευγνωμοσύνη της Κίνας προς το ελληνικό λαό». Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας αναπτύσσονται συνεχώς μέσω της συνεργασίας, της στήριξης και της αλληλοβοήθειας με γνώμονα την προώθηση των ιδεών για την ανάπτυξη και την ευημερία των δύο χωρών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

των Μινωικών Γραμμών

  14 Νοεμβρίου 2019

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα