Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του πλοίου που θα κάνει Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη σε 60′

Σχεδόν έτοιμο είναι το πλοίο που θα εκτελεί τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη σε 60 λεπτά. Μόνο που η διαδρομή δεν θα γίνεται μέσω του λιμένα Θέρμων Σαμοθράκης, μιας και παρ όλες τις διαβεβαιώσεις, γραπτές και προφορικές, ότι θα ολοκληρωθεί δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Επομένως  το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα εκτελείται σε καθημερινή βάση, μέσω του λιμένα Καμαριώτισσας.

Ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου για αυτή τη διαδρομή;

Σε συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ ιδιοκτήτη του πλοίου, δεν μπορούσαμε φυσικά να μην του κάνουμε μια μίνι “ανάκριση”:

– Πως ξεκινήσατε όλο αυτό το εγχείρημα κ. Χατζηγαβριήλ; Η Σαμοθράκη είναι το νησί μου.
Έχω σπίτι εκεί και η οικογενειά μου πηγαινοέρχεται συχνά. Οπότε σκέφτηκα πως θα είναι ένας καλός τρόπος να βοηθήσω και το νησί. Πιστεύω πως έχοντας το νησί τέτοια δυνατότητα, θα ανοιχτούν οι πόρτες να βελτιωθεί και η συνολική του κατάσταση. Κατά τη γνώμη μου θα μπορέσει επιτέλους να πάρει ένα “κομμάτι” από τον τουρισμό.

– Ποια θα είναι η χωρητικότητα του, η ταχύτητά του και ο χρόνος της διαδρομής;
To καλοκαίρι η χωρητικότητα θα είναι 200 άτομα και το χειμώνα 100 και κάτι. Στις προδιαγραφές του σκάφους υπάρχει και η δυνατότητα να μπαίνουν και μηχανάκια επάνω (δίνεται αναλογία, ότι για κάθε όχημα θα αφαιρείται κάποιος αριθμός ατόμων). Η δική μου θέληση όμως είναι να μην γίνει αυτό. Η ταχύτητα του θα είναι 30 ναυτικά μίλια και η υπηρεσιακή 22-27 ανάλογα με τις οικονομικές ταχύτητες τι οποίες θα διαπιστώσουμε όταν “πέσει” στο νερό. Ο χρόνος από την Αλεξανδρούπολη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας θα είναι από μία ώρα έως μία ώρα και 10 λεπτά.

– Και πότε πιστεύετε ότι θα πέσει στο νερό; 
Έχουμε ήδη καθυστερήσει, λόγω του δύσκολου χειμώνα που είχαμε φέτος. Ευελπιστώ πως 15-20 Απριλίου το σκάφος θα είναι στο νερό. Κι έπειτα αν όλα πάνε καλά, 15 Μαΐου το αργότερο θα είναι έτοιμο να δρομολογηθεί.

– Κι ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα: Ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου;
Kατά προσέγγιση μπορούμε να ξέρουμε, όμως εάν δεν πέσει το σκάφος στο νερό, να γίνουν δοκιμές, να δούμε τις καταναλώσεις, να μας δοθεί και επίσημα από τον φορέα που το επιθεωρεί ο ακριβής αριθμός πληρώματος που απαιτείται να έχουμε δεν μπορούμε να πούμε μία στάνταρ τιμή. Εμείς προσπαθούμε για το χαμηλότερο δυνατό, με το σκεπτικό ότι εκτός των άλλων θα πρέπει να αντέξει και η εταιρεία. Από την άλλη μεριά η τιμή θα πρέπει να είναι και ανταγωνιστική. Επομένως δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από τα εισιτήρια του SAOS.

– Ως προς τη SAOS, ποια η γνώμη σας; Yπάρχει ανταγωνισμός;
Εγώ θα σας πω πως χωρίς ακόμη να έχω βάλει το πλοίο στο νερό θεωρώ ήδη την παρουσία μου πετυχημένη. Και αυτό γιατί, γιατί υπήρχαν πάντα κάποια πάγια αιτήματα από τον κόσμο της Σαμοθράκης προς τη SAOS, τα οποία έμεναν απλά ως αιτήματα. Με την παρουσία μου στο χώρο η SAOS άρχισε να διορθώνει πολλά πράγματα (εκπτώσεις σε σχολικές εκδρομές, σε γκρουπ κλπ). Εγώ όπως σας είπα ήθελα να βοηθήσω το νησί μου, χωρίς να μπω σε έναν πόλεμο. Βέβαια ίσως είναι αναπόφευκτος όταν μπαίνεις στα χωράφια αλλουνού, όμως ανοιχτό εμπόριο έχουμε, εγώ είμαι επιχειρηματίας και θέλω να κάνω μια επένδυση. Θέλω να παρέχω κάτι διαφορετικό, σαν συμπλήρωμα, για κάποιους που θέλουν να πάνε στη Σαμοθράκη γρήγορα και να γυρίσουν την ίδια μέρα. Ας πάνε με εμένα και ας γυρίσουν με τον κύριο Μανούση, δεν με πειράζει! Όμως θα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής.

– Ευχαριστούμε κ. Χατζηγαβριήλ.
Εγώ ευχαριστώ!

Όλια Γκαντανίδου
e-evros.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,707ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα