Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε από δύτες και για λογαριασμό της BLUE STAR η καταγραφή της εκβάθυνσης που έγινε στον εξωτερικό μόλο λιμένα Καλύμνου και αναμένεται το «πράσινο φως» για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων.

Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 η καταγραφή της εκβάθυνσης που έγινε στον εξωτερικό μόλο λιμένα Καλύμνου ,από δύτες για λογαριασμό της Εταιρείας Blue Star

Συγκεκριμένα δύτης Εταιρείας  με την οποία συνεργάζεται η Blue Star ήλθε στην Κάλυμνο και σε συνεργασία με το δύτη Δημήτρη Νυστάζο του  “KALYMNOS DIVING CLUB”  λίγο μετά τις 10.00 το πρωί καταδύθηκαν στον εξωτερικό μόλο και κατέγραψαν την εκβάθυνση που έγινε μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Αμέσως μετά την ανάδυση έγινε μία πρώτη ενημέρωση του Αρχικαπετάνιου  της Εταιρείας Blue Star Χαράλαμπου Τζημάρα ,που βρισκόταν στο χώρο,  για την κατάσταση του έργου και τα ωφέλιμα βάθη, στις διάφορες αποστάσεις από την προβλήτα. Από όσα ειπώθηκαν σε αυτή την πρώτη ενημέρωση, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η εκβάθυνση που έγινε ικανοποιεί την Εταιρεία και επιτρέπει την προσέγγιση μεγάλων πλοίων

Όπως ανέφερε ο Αρχικαπετάνιος της Εταιρείας Χαράλαμπος Τζημάρας, η εργασία αυτή κρίθηκε από την Blue Star απαραίτητη να πραγματοποιηθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εκβάθυνση που πραγματοποιήθηκε, ικανοποιεί τις απαιτήσεις προσέγγισης των μεγάλων πλοίων της Εταιρείας τύπου BLUE STAR 2, και SUPERFAST XII, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» το Λιμάνι της Καλύμνου να συμπεριληφθεί στα δρομολόγια των μεγάλων πλοίων.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες εκβάθυνσης στον εξωτερικό μόλο Καλύμνου κρίθηκαν απαραίτητες και πραγματοποιήθηκαν μετά τον ισχυρισμό που προέβαλε η ATTICA GROUP,ότι το προηγούμενο ωφέλιμο βάθος των 7,5 μέτρων ήταν οριακά επαρκές, µόνο όταν δεν επικρατεί κυµατική διαταραχή,

Οι εργασίες εκτελέστηκαν  σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε με τον τίτλο «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΉΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ,ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ» . Το συνολικό ύψος της δαπάνης σύμφωνα με την μελέτη ανήλθε στο ποσό των 100.700 ευρώ και ουσιαστικά πρόκειται για εργασίες  εκβάθυνσης στον εξωτερικό μόλο από τα 7,50 μέτρα που ήταν στα 8,90 μέτρα.

Να σημειώσουμε ότι βρέθηκαν στον εξωτερικό μόλο και παρακολούθησαν τη σημερινή διαδικασία, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου Σάκης Τηλιακός και ο κεντρικός Πράκτορας στην Κάλυμνο της BLUE STAR Μικές Μάγκος.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής, έχει ήδη επικοινωνήσει με στελέχη  της Εταιρείας οι οποίοι τον έχουν διαβεβαιώσει ότι, άμεσα με το που θα δοθεί το «πράσινο φως» για την καταλληλότητα του εξωτερικού μόλου θα συμπεριληφθεί και η Κάλυμνος σε δρομολόγια που εκτελούν τόσο το  BLUE STAR 2, και SUPERFAST XII.

Σύμφωνα τώρα  με πληροφορίες του kalymnos-news.gr η Εταιρεία BLUE STAR προσανατολίζεται να συμπεριλάβει την Κάλυμνο άμεσα σε ένα τουλάχιστον από τα  τρία δρομολόγιο που εκτελεί εβδομαδιαίως  το BLUE STAR 2 Πειραιάς – Σάμος – Κως – Ρόδος – Κάρπαθος, καθώς επίσης και σε κάποιο από τα 3 δρομολόγια που εκτελεί το SUPERFAST XII στη γραμμή Πειραιάς – Πάτμος – Λέρος – Κως – Ρόδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι προσεγγίσεις του BLUE STAR 2 ,θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις διεκπεραιωθούν οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες με χρονικό ορίζοντα το πρώτο 15νθήμερο Μαίου ,η δε δρομολόγηση του SUPERFAST XII θα ξεκινήσει μετά τις 25 Ιουνίου 2017 όταν το BLUE STAR PAROS αντικαταστήσει το BLUE STAR PATMOS που μέχρι τότε θα εκτελεί το δρομολόγιο κορμού 3 φορές την εβδομάδα.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι, η Εταιρεία BLUE STAR εξετάζει τον τρόπο ελαχιστοποίησης του χρόνου παραμονής στο λιμάνι της Καλύμνου των μεγάλων πλοίων, με την μείωση του αριθμου νταλικών που θα επιβιβάζονται σε κάθε δρομολόγιο από Κάλυμνο ή θα έχουν προορισμό την Κάλυμνο. Η μεταφορά των νταλικών θα προγραμματίζεται να γίνεται είτε με το  πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο κορμού, είτε με το οχηματαγωγό Ro/Ro που σύντομα θα δρομολογηθεί από την BLUE STAR.

kalymnos-news.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα