Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΟΛΠ: Γιατί το Δημόσιο καταψήφισε τις συνεδριάσεις του ΔΣ στην Κίνα

Με την αρνητική ψήφο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ο εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε πως δεν έχει μελετηθεί επαρκώς το ζήτημα, η επαναληπτική γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αποφάσισε χθες πως θα μπορούν να πραγματοποιούνται και συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού ώστε να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Δ.Σ. εκτός Ελλάδας είχε τεθεί προς συζήτηση προ 15 ημερών στην προηγούμενη (τακτική) γενική συνέλευση του OΛΠ. Τότε το ΤΑΙΠΕΔ είχε ζητήσει παράταση προκειμένου να μελετήσει το θέμα. Φαίνεται πως ούτε με την παράταση πρόλαβε να το μελετήσει. Κυρίως γιατί ακόμα εξετάζει, σε συνεργασία με νομικά γραφεία από το Πεκίνο, το νομικό καθεστώς που θα διέπει τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δ.Σ. του OΛΠ όταν συνεδριάζει εκτός Ελλάδας.

Οσοι εκφράζουν αντιρρήσεις στη συγκεκριμένη απόφαση υποστηρίζουν πως μπορεί να ανοίξει το δρόμο «για τη μεταφορά έδρας» του OΛΠ! Η άλλη πλευρά επισημαίνει πως πρόκειται για δυνατότητα που παρέχεται προκειμένου ενίοτε να παρουσιάζονται στην Κίνα οι σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει η Cosco εκτός της χώρας, όπως ο OΛΠ. Ετσι θεωρούν στον κινεζικό όμιλο πως μπορούν να προσελκύσουν περισσότερες επιχειρήσεις ώστε να συνεργαστούν με τον οργανισμό.

Χθες ψήφισαν θετικά η Cosco που ελέγχει το 51% και οι εκπρόσωποι των θεσμικών επενδυτών, δηλαδή το 62% όσων συμμετείχαν στη χθεσινή συνέλευση, ενώ καταψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 24%των μετοχών του ΟΛΠ. Το θέμα φαίνεται, πάντως, πως παραμένει ανοικτό από πλευράς ταμείου, παρά τη χθεσινή θετική ψήφο.

euro2day.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα