Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

OLYMPIC CHAMPION

Ημερολογιακά βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου του 2018. Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η παρέα του www.ellinikiaktoploia.net ταξιδεύει στην Αδριατική για να σας παρουσιάσει ένα ακόμη πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Επιβιβαζόμαστε σε μία από τις ναυαρχίδες της ANEK LINES στο OLYMPIC CHAMPION, ένα πλοίο κόσμημα της σύγχρονης ναυπηγικής όπου έχουμε την χαρά και την τύχη να το ταξιδεύουμε και να το χαιρόμαστε εμείς οι Έλληνες.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Παρασκευή απόγευμα και με τις αποσκευές μας στο πορτ μπαγκάζ, ξεκινάμε το ταξίδι μας από τον Πειραιά για την δυτική πύλη της χώρας μας, την Πάτρα. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, φτάνουμε στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Αφού πρώτα περάσουμε από τον επιβατικό σταθμό για το απαραίτητο check in των εισιτηρίων μας, στην συνέχεια οδηγούμαστε στις πύλες του λιμανιού για τον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο. Μπροστά μας στην θέση Β βρίσκεται δεμένος ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ, περιμένοντας να υποδεχτεί οχήματα και επιβάτες για το αποψινό ταξίδι. Έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες του τελωνειακού ελέγχου, οδεύουμε προς το πλοίο. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιβίβασης και οι ναύτες βρίσκονται στις θέσεις τους για να βοηθήσουν στην φόρτωση των οχημάτων. Για λίγα λεπτά και πριν εισέλθουμε στο πλοίο, χαζεύουμε την πρύμνη με τους 3 εντυπωσιακούς καταπέλτες. 2 καταπέλτες για τα οχήματα κι ένας για τους επιβάτες. Η εικόνα του αχανούς γκαράζ στο βάθος, μας προκαλεί δέος.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Εισερχόμαστε στο πλοίο και χρησιμοποιώντας την ράμπα για τα κάτω γκαράζ, αφήνουμε το όχημα μας στο Deck 2.Επιστροφή στο κυρίως γκαράζ, για να χρησιμοποιήσουμε το κλιμακοστάσιο των επιβατών. Στην είσοδο του πλοίου μας υποδέχεται ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αρτέμης Δαμίγος, ο οποίος μας καλωσορίζει στο OLYMPIC CHAMPION και μας συνοδεύει μέχρι την Reception. Γρήγορα τακτοποιούμαστε στις καμπίνες μας, με σκοπό να βγούμε σύντομα στα εξωτερικά καταστρώματα και να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το όμορφο πλοίο. Η εντυπωσιακή, καλαίσθητη και καλοσχεδιασμένη τσιμινιέρα του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ τραβάει αμέσως το βλέμμα μας. Σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τα 2 αδελφά πλοία, που κατασκευάστηκαν στα νορβηγικά ναυπηγεία. Η φόρτωση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς κι εμείς χαλαρώνουμε περπατώντας στα αχανή καταστρώματα.

Photo: ellinikiaktoploia.net

10 λεπτά πριν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν μεσάνυχτα, οδηγούμαστε στην Γέφυρα για να παρακολουθήσουμε από εκεί την αναχώρηση μας. Εκεί, μας υποδέχεται ο Πλοίαρχος του OLYMPIC CHAMPION, Cpt Γιώργος Φιωτοδημητράκης. Χωρίς να έχουμε ξανασυναντηθεί σε κάποιο ταξίδι, σύντομα μας κατακτά με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και με την Κρητική του φιλοξενία που τον διακρίνουν. Όλα αυτά τα καλά λόγια που είχαμε ακούσει κατά καιρούς για το πρόσωπο του, επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Με πλούσιο βιογραφικό κι εμπειρίες, κυρίως στις θάλασσες της Αδριατικής, θα είναι ο Πλοίαρχος μας σε αυτό το ταξίδι. Φτάνοντας στην ολοκλήρωση της φόρτωσης, σηκώνουμε τον καταπέλτη των επιβατών και τον αριστερό καταπέλτη των οχημάτων και περιμένουμε για την ώρα αναχώρησης μας. Στις 23:59 έχοντας πάρει άδεια από το PATRAS TRAFFIC, αμολάμε κάβους και ξεκινάμε το ταξίδι μας που έχει σαν πρώτο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι άνεμοι τόσο στον Πατραϊκό κόλπο όσο και στην υπόλοιπη διαδρομή μας μέχρι την Ηγουμενίτσα, δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ, οπότε δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα από πλευράς καιρού. Καληνυχτίζοντας την βάρδια, επιστρέφουμε στις καμπίνες για να ξεκουραστούμε.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Το επόμενο ξημέρωμα μας βρίσκει στην Γέφυρα του πλοίου, να παρακολουθούμε την είσοδο μας στον δίαυλο της Ηγουμενίτσας. Με τον ήλιο να αρχίζει να κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα πίσω από τις βουνοκορυφές της Πίνδου, στις 6:00 το πρωί δένουμε στον ντόκο και αρχίζει άμεσα η φόρτωση επιβατών και οχημάτων.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Ο Ύπαρχος του OLYMPIC CHAMPION Cpt Μιχάλης Βάλβης, με την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια από την παρουσία του στις καλοκαιρινές ναυλώσεις του ΕΛΥΡΟΣ και της ΑΡΙΑΔΝΗΣ στην γραμμή Αλγερίας-Γαλλίας και Αλγερίας-Ισπανίας και με την βοήθεια του πληρώματος της κουβέρτας, καθοδηγεί τους οδηγούς των οχημάτων να εισέλθουν στο γκαράζ του πλοίου και να σταθμεύσουν ασφαλώς. Σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια, το ένα όχημα ακολουθεί το άλλο κι έτσι μέσα σε λίγη ώρα έχει ολοκληρωθεί η φόρτωση του πλοίου. Μία ώρα αργότερα, στις 7:00 το πρωί, παίρνουμε καταπέλτες και ξεκινάμε το ταξίδι μας για τον τελικό μας προορισμό, που είναι η Βενετία. Στην Γέφυρα του πλοίου παραμένουμε μέχρι και το πέρασμα μας από τα Περιστέρια συζητώντας με τους Αξιωματικούς της Γέφυρας, όπου εκτός από τον Cpt Γιώργο και τον Cpt Μιχάλη, συμπληρώνεται από την Υποπλοίαρχο Cpt Παναγιώτα-Γεωργία Σταματάκη, τον Υποπλοίαρχο Cpt Κώστα Χατζηκουμη και την Ανθυποπλοίαρχο Cpt Ελένη Μανουσάκη. Όπως διαπιστώνουμε, στην Γέφυρα του OLYMPIC CHAMPION υπηρετούν 2 ικανότατες Αξιωματικοί, η Cpt Γιώτα και η Cpt Ελένη, ενέργεια που δείχνει ότι η ANEK LINES εμπιστεύεται το γυναικείο φύλο και δίνει ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άνδρες να στελεχώσουν τα πλοία της και να σταδιοδρομήσουν σε αυτά.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Ταξιδεύοντας κοντά στις Δαλματικές ακτές συνεχίζουμε το ταξίδι μας βορειοδυτικά, με σκοπό το ξημέρωμα της Κυριακής να μας βρει στην ράδα της Βενετίας. Εμείς σαν γνήσιοι καραβολάτρες δεν χάνουμε χρόνο να χαθούμε μέσα στο εσωτερικό του πλοίου και να γνωρίσουμε τους χώρους του.

Πριν ξεκινήσουμε την περιήγηση και την γνωριμία μας με το πλοίο, πάμε να γνωρίσουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για το OLYMPIC CHAMPION. Να αναφέρουμε πως το πλοίο (hull) άρχισε να ναυπηγείται το Σεπτέμβριο του 1999, στο ναυπηγείο Bruce Shipyard, στην Landskrona της Σουηδίας με το πρώτο του όνομα να είναι το ΚΡΗΤΗ ΙΙΙ. Στις αρχές του 2000 μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο FOSEN στην Rissa της Νορβηγίας, οπού και ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση του (outfitting). Έχοντας μετονομαστεί σε OLYMPIC CHAMPION, στις 19 Οκτωβρίου 2000 ξεκινάει το ταξίδι του για την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του το Trondheim όπου πραγματοποιήθηκε η βάφτιση του. Στο πρώτο του ταξίδι, Πλοίαρχος ήταν ο Cpt Διαμαντής Βαριαδάκης, Ύπαρχος ο Cpt Κώστας Φορτετσανάκης, Υποπλοίαρχοι οι Cpt Γιάννης Πάτερος και Cpt Βαγγέλης Τσίρμπας, ενώ την ομάδα της Γέφυρας συμπλήρωσε ο Ανθυποπλοίαρχος Cpt Παναγιώτης Κατσάμπας. Ά Μηχανικός ο κ.Τάσος Παστρικάκης, Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος ο κ.Κυριάκος Λιονάκης, Ναύκληρος ο κ. Φίλιππος Κεχαδιαδάκης, Προιστ.Αρχιθαλαμηπόλος ο κ. Παναγιώτης Μοσχονάς, Αρχιμάγειρας ο κ. Γεράσιμος Κοσκινάς και Φροντιστής ο κ. Θόδωρος Προκοπίου. Στις 22 Οκτωβρίου περνάει τα στενά του Γιβραλτάρ, όπου πραγματοποιεί μία ολιγόωρη στάση για πετρέλαια. Την πρώτη του άφιξη σε ελληνικό λιμάνι την πραγματοποίησε το πρωί της 25ης Οκτωβρίου δένοντας στο λιμάνι της Σούδας, όπου το υποδέχτηκε πλήθος κόσμου. Το ίδιο βράδυ αναχωρεί για τον Πειραιά, όπου φτάνει την επόμενη ημέρα. 18 χρόνια μετά, το OLYMPIC CHAMPION συνεχίζει να μας ταξιδεύει, έχοντας πραγματοποιήσει πλόες από τον Πειραιά για Χανιά και Ηράκλειο, από την Πάτρα για Ανκόνα, Βενετία και Τεργέστη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 ταξίδεψε μέχρι την Λιβύη συμμετέχοντας στην επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και ξένων υπηκόων.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Μετά την σύντομη αυτή ιστορική αναδρομή επιστρέφουμε στην παρουσίαση του πλοίου, ξεκινώντας την γνωριμία μας με το εσωτερικό του. Τον πρώτο χώρο που συναντάει ο επιβάτης χρησιμοποιώντας της κυλιόμενες κλίμακες, είναι ο χώρος της υποδοχής του Deck 8. Ένας μακρύς διάδρομος-που στα αριστερά του έχει διάφορες εικόνες από ελληνικά τοπία και στα δεξιά του έχει τεράστια φινιστρίνια με εξωτερική θέα-γρήγορα οδηγεί στον κεντρικό χώρο του καταστρώματος, που καταλαμβάνεται από την Reception και από το Λογιστήριο. Πριν εισέλθουμε στον χώρο της Reception, πίσω και αριστερά συναντάμε τα αεροπορικά καθίσματα και το Νοσοκομείο του πλοίου. Το γλυπτό που υπάρχει στο κέντρο του χώρου της Reception αλλά και οι αφίσες που υπάρχουν και απεικονίζουν αρχαίες θεότητες, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας. Όλο το υπόλοιπο κατάστρωμα μέχρι την πλώρη, καταλαμβάνεται από καμπίνες, τις 2 καμπίνες A.M.E.A. καθώς και από την Εκκλησία την οποία συναντάμε σχεδόν σε κάθε πλοίο της ANEK LINES.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Πριν ανέβουμε στο Deck 9, να αναφέρουμε πως από το Deck 8 γίνεται η πρόσβαση στο Deck 7, όπου υπάρχουν 42 καμπίνες επιβατών.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Ανεβαίνοντας ένα κατάστρωμα, βρισκόμαστε στο Deck 9. Ακολουθώντας πορεία από την πλώρη προς την πρύμνη, αυτό που συναντάμε πρώτα είναι το εντυπωσιακό σαλόνι OCEAN VIEW. Πολυτελής χώρος, με bar και πλήθος άνετων καναπέδων που προσφέρουν άνεση και χαλάρωση στον ταξιδιώτη. Ατού του χώρου αυτού τα φινιστρίνια στην πλώρη, που προσφέρουν άπλετη θέα προς τα εμπρός. Συνεχίζοντας την περιήγηση μας και περπατώντας τον διάδρομο που τρέχει κατά μήκος του καταστρώματος, συναντάμε στο δεξί μας χέρι το ala carte εστιατόριο του πλοίου, με την ονομασία SYMPOSIUM. Ένα εντυπωσιακό βαρέλι στην είσοδο του εστιατορίου κλέβει την παράσταση κι εντυπωσιάζει τον επιβάτη που θ` αποφασίσει να γευματίσει στον χώρο αυτό. Τα πιάτα που προσφέρονται στο ala carte εστιατόριο έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερα κριτήρια, χρησιμοποιώντας κυρίως στοιχεία από την φημισμένη κρητική κουζίνα. Υπεύθυνος για τις γευστικές αυτές απολαύσεις, είναι ο Αρχιμάγειρας του πλοίου κ. Δημήτρης Αποστολάκης μαζί με το επιτελείο του, καθώς και ο Φροντιστής κ. Γεώργιος Αυτιάς.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Ίδιας ποιότητας και γεύσεων πιάτα σερβίρονται και στο self-service DIONYSOS, που βρίσκεται μετά το ala carte εστιατόριο. Χωρίς καμία υπερβολή μπορούμε να πούμε πως το self service του OLYMPIC CHAMPION, είναι από τα μεγαλύτερα self service που έχουμε συναντήσει σε πλοία της ακτοπλοΐας μας. Επόμενος χώρος κατά την  περιήγηση  μας προς την πρύμνη, είναι το ATRIUM BAR. Ένας εντυπωσιακός χώρος, όπου την ημέρα φωτίζεται εξ ολοκλήρου από τον τεράστιο υαλοπίνακα που ξεκινάει από το Deck 9 και φτάνει μέχρι το Deck 10. Εδώ συναντάμε και την σκάλα που οδηγεί στην DISCOTEQUE του πλοίου, που βρίσκεται στο Deck 10. Βαδίζοντας κατά μήκος του διαδρόμου, στο δεξί μας χέρι συναντάμε διαδοχικά το κατάστημα του πλοίου, τον παιδότοπο και το casino. To πρυμναίο τμήμα του καταστρώματος καταλαμβάνεται από τις 2 πισίνες (κανονική και παιδική), το jacuzzi, και το pool bar, χώροι που δικαιωματικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν την τιμητική τους.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Έχοντας ολοκληρώσει την περιήγηση μας στο Deck 9, ανεβαίνουμε ένα κατάστρωμα και βρισκόμαστε στο Deck 10. Εδώ όπως αναφερθήκαμε και νωρίτερα, στο κέντρο του καταστρώματος συναντάμε την Discoteque του πλοίου. Μεγάλος χώρος γεμάτος καθρέπτες, που τις βραδινές ώρες παίρνει <<ζωή>> για τους επιβάτες που θέλουν να χορέψουν και να διασκεδάσουν εν πλω. Όλο το υπόλοιπο κατάστρωμα μέχρι την πλώρη, καταλαμβάνεται από καμπίνες επιβατών. Στο επίπεδο αυτό συναντάμε και τις 17 Lux καμπίνες που διαθέτει το πλοίο.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Έχοντας ήδη ξεναγηθεί στα 4 κοινόχρηστα καταστρώματα του πλοίου, να αναφερουμε πως το θερινό πρωτόκολλο του OLYMPIC CHAMPION  είναι 1850 άτομα, ενώ το χειμερινό πρωτόκολλο είναι 1010 άτομα. Διαθέτει 236 καμπίνες, από τις οποίες οι 125 είναι εσωτερικές, ενώ οι υπόλοιπες εξωτερικές. Για την καλύτερο προσανατολισμό του επιβάτη, τα καταστρώματα 7,8 και 10 έχουν χαρακτηριστεί με 3 διαφορετικά χρώματα, το πράσινο χρώμα για το κατάστρωμα 7, το μπλε χρώμα για το κατάστρωμα 8 και το κόκκινο χρώμα για το κατάστρωμα 10.

Photo: ellinikiaktoploia.net

24 ώρες μετά την αναχώρηση μας από την Ηγουμενίτσα στις 7:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, φτάνουμε έξω από την Βενετία. Με την επιβίβαση του Ιταλού πιλότου στο πλοίο, ξεκινάμε να πλέουμε στο κανάλι που θα μας οδηγήσει στο terminal της FUSINA. Η ταχύτητα μας χαμηλή, όπως απαιτούν άλλωστε οι ιταλικές λιμενικές αρχές της πόλης. Γύρω στις 8:00 το πρωί, έπειτα από συντονισμένη ακρίβεια κινήσεων λόγω του μικρού βυθίσματος και της στενότητας του λιμανιού, δένουμε στον ντόκο. Το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού μας, έχει ολοκληρωθεί. Στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την αναχώρηση μας, κάνουμε μία βόλτα στα προάστια της Βενετίας κι επιστρέφουμε πίσω για να ετοιμαστούμε για την αναχώρηση μας. Στις 13:00 ώρα Ελλάδας, τα 4 γκαράζ του πλοίου (1560 lane meters) που μπορούν να φιλοξενήσουν 114 φορτηγά και 125 Ι.Χ. είναι ασφυκτικά γεμάτα, δίνοντας το σήμα πως η φόρτωση έχει ολοκληρωθεί. Με δεξιά στροφή, αφήνουμε την FUSINA και πλέουμε στο κανάλι που θα μας βγάλει έξω από την Βενετία. Στο τελείωμα του καναλιού αποβιβάζεται ο Ιταλός πιλότος κι εμείς αναπτύσσοντας ταχύτητα, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Ηγουμενίτσα.

Photo: ellinikiaktoploia.net

http://ellinikiaktoploia.net/photos/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=106331

Κατά την διάρκεια της επιστροφής κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη μας στην <<καρδιά>> του OLYMPIC CHAMPION, το Μηχανοστάσιο. Εκεί, μας υποδέχεται ο Α’ Μηχανικός κ. Σπύρος Ζαχαριας μαζί με το επιτελείο του. Ένας χώρος όπου την εποχή που ναυπηγήθηκε το πλοίο, εφαρμόστηκαν μέσα σε αυτόν, πληθώρα καινοτόμων λύσεων. Να σημειώσουμε εδώ, πως το OLYMPIC CHAMPION (ΙΜΟ 9216028) κινείται από 4 κύριες μηχανές  Wärtsila 12V46, ισχύος 12600ΚW η κάθε μία, ενώ διαθέτει και 3 βοηθητικές μηχανές  Wärtsila. Μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 32knots, ενώ στο 85 % MCR η ταχύτητα του πλοίου φτάνει τους 27,5knots. Έχει μήκος 204,65 μέτρα, πλάτος 26,12 μέτρα και βύθισμα 6,75 μέτρα. Για τους ελιγμούς του στα λιμάνια, διαθέτει 2 Bow thruster 1200ΚW το καθένα. Αδελφό του πλοίο το HELLENIC SPIRIT, το οποίο ταξιδεύει κι αυτό στις γραμμές της Αδριατικής. Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να πούμε μία μόνο φράση, πως ταξιδεύουμε με έναν πλωτό γίγαντα.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Στις 11:45 της Δευτέρας περνάμε το στενό Κέρκυρας-Αλβανίας και λίγη ώρα αργότερα, εισερχόμαστε στον δίαυλο της Ηγουμενίτσας. Στις 13:00 δένουμε στον ντόκο, παρακολουθώντας τα μικρά πλοιάρια που εξυπηρετούν την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας να κάνουν διελεύσεις δίπλα μας. Στις 13:45 έχοντας ολοκληρώσει την εκφόρτωση μας, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον τελικό μας προορισμό, που είναι η Πάτρα. Λίγο πριν μπούμε στον Πατραϊκό κόλπο ο καιρός φρεσκάρει, αλλά το πλοίο απροβλημάτιστο συνεχίζει την πορεία του. Στις 19:30 το απόγευμα με την ταχύτητα του ανέμου να φτάνει τους 28 κόμβους στην μπούκα, μπαίνουμε στο λιμάνι και με μία αριστερόστροφη πιρουέτα δένουμε στην θέση Δ.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Ένα ακόμη ταξίδι μας, έφτασε στο τέλος του. Έχοντας συμπληρώσει περίπου 64ώρες παρουσίας πάνω στο πλοίο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ, μας φιλοξένησε άψογα στο εσωτερικό του, χωρίς να αισθανθούμε στιγμή να μας λείπει κάτι. Σύγχρονοι χώροι που φτιάχτηκαν πριν από 18 χρόνια, για να εξυπηρετούν ακόμη και σήμερα τις απαιτητικές ανάγκες των γραμμών της Αδριατικής και όχι μόνο.

Photo: ellinikiaktoploia.net

Όπως κάνουμε σε κάθε αφιέρωμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν για την πραγματοποίηση του και είναι

Από την ANEK LINES
Τον κ.Ιωάννη Σ.Βαρδινογιάννη, Δ/νων Σύμβουλο
Τον κ.Σταύρο Αγγελιδάκη, Αρχιπλοίαρχο
Την κα Ειρήνα Σίμου, Δ/ντρια Marketing
Την κα Άννα Νικολακάκη, Δ/νση Marketing

Από το ΕΓ/ΟΓ  OLYMPIC CHAMPION
Τον Cpt Γιώργο Φιωτοδημητράκη, Πλοίαρχο
Τον Cpt Μιχάλη Βάλβη, Ύπαρχο
Την Cpt Παναγιώτα-Γεωργία Σταματάκη, Υποπλοίαρχο
Τον Cpt Κώστα Χατζηκουμη, Υποπλοίαρχο
Την Cpt Ελένη Μανουσάκη, Ανθυποπλοίαρχο
Τον κ. Σπύρο Ζαχαρια, Α’ Μηχανικό
Τον κ. Όμηρο Τενεκετζή, ΑΒ’ Μηχανικό
Τον κ. Κυριάκο Λιονάκη, Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο
Τον κ. Αρτέμη Δαμίγο, Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο
Τον κ. Σπύρο Μαρτιμιανάκη, Προϊστάμενο Οικονομικό
Τον κ. Γεώργιο Αυτιά, Φροντιστή
Τον κ. Δημήτρη Αποστολάκη, Αρχιμάγειρα
Τον κ. Σωτήρη Καραγιάννη, Ναύκληρο

Όλες τις φωτογραφίες από το ταξίδι-αφιέρωμα μπορείτε να τις δείτε πατώντας εδώ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,006ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα