Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Μ.Ε.Ν.: Καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 6 Μάη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του στις 12 Απρίλη, εκτίμησε την κατάσταση που εξελίσσεται αυτή την περίοδο, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας, από την πανδημία. Αυτό καταγράφεται και στα καράβια, με τα διαρκή κρούσματα, υπονομεύοντας την υγεία των ναυτεργατών και των επιβαινόντων.

Πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες, σε αντίθεση με τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, που ζουν καθημερινά τις απολύσεις, την ανεργία, τις αναστολές, την έλλειψη εισοδήματος.

Η κυβέρνηση δεν διστάζει προκλητικά και παραμονές της εργατικής πρωτομαγιάς, να προετοιμάζει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, για τη θεσμοθέτηση του 10ωρου χωρίς πρόσθετη αμοιβή, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στην συνδικαλιστική δράση.

Το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ χαιρετίζει για άλλη μια φορά την παλικαρίσια στάση των ναυτεργατών στον 3ημερο απεργιακό αγώνα 23 – 25 Φλεβάρη, υπερασπίζοντας τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, που επιδιώκουν τη διάλυση τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, με πολύτιμη παρακαταθήκη την 3ημερη απεργία, να συνεχίσουμε την πάλη για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, να είμαστε σε ετοιμότητα, αν τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, να απαντήσουμε με απεργιακό αγώνα.

Προετοιμαζόμαστε με πολύμορφες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, περιοδείες στα καράβια, να τιμήσουμε την 1η Μάη, τη μέρα της εργατικής τάξης, που κατέκτησε με αίμα και θυσίες, το 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση. Να πραγματοποιήσουμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη 6 Μάη.

Την Τετάρτη 14 Απρίλη συμμετέχουμε στην κινητοποίηση έξω από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά, στις 7 το απόγευμα, για την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που πραγματοποιούν σωματεία, μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, το ΕΚΠ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πειραιάς 13 Απρίλη 2021

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,711ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα