Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Ανακοίνωση σχετικά με ύποπτο κρούσμα κορωναϊού σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της ΠΕΝΕΝ στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο CRUISE EUROPA της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας εμφανίστηκε ύποπτο κρούσμα κορωναϊού (γυναίκα επιβάτης) και για αυτό τον λόγο η επιβάτης αυτή εξήλθε του πλοίου για να ελεγχθεί ιατρικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας τόσο οι υπηρεσίες του ΥΕΝ όσο και των ναυτιλιακών εταιριών δεν έχουν έως σήμερα πάρει κανένα ουσιαστικό προληπτικό μέτρο λαμβανομένου υπόψη ότι στην Ιταλία και κατ’ επέκταση στα πλοία της γραμμής υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι μετάδοσης του ιού.

Δυστυχώς έως και σήμερα πέρα από τις εγκυκλίους δεν υπάρχει σε επίπεδο ενημέρωσης τίποτα άλλο…..

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι στο αναφερόμενο πιο πάνω πλοίο τα μέλη του πληρώματος πληροφορήθηκαν το περιστατικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επικοινωνιακές φανφάρες του ΥΕΝ περί οργάνωσης, σχεδιασμού, ετοιμότητας καταρρίπτονται παντελώς αφού στο ανωτέρω πλοίο η γυναίκα επιβάτης η ίδια κάλεσε το ΕΚΑΒ…. και η ίδια μετέβη  στο νοσοκομείο.

Επίσης το ίδιο διάστημα οι Ναυτιλιακές εταιρίες ως όφειλαν δεν έχουν προμηθεύσει στα πληρώματα μάσκες, αντισηπτικό υλικό και άλλα μέσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει γενικευμένη ανησυχία από το σύνολο των Ναυτεργατών για την ακατανόητη ολιγωρία των εταιριών αλλά και των επίσημων κρατικών αρχών και υπηρεσιών.

Παίρνοντας υπόψη ότι στην γειτονική χώρα παρουσιάζεται έξαρση στην μετάδοση του ιού, το γεγονός επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών είναι Ιταλοί, θεωρούμε εξαιρετικά επείγον να οργανωθεί χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση η ενημέρωση των επιβατών και των Ναυτεργατών και η λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία τους.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ανεπίτρεπτη την πρωτοβουλία της εταιρίας άρον – άρον να ξαναφορτώσει το πλοίο χωρίς προηγούμενα να διαπιστωθεί η ιατρική εξακρίβωση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Θεωρούμε ότι το πλοίο μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων πρέπει να τεθεί σε καραντίνα.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,520ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα