Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Απεργία Ναυτεργατών- Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια

Με επιτυχία εξελίσσεται η 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών σε όλα τα βασικά λιμάνια της χώρας μας.

Σημειώνουμε ότι χθες ο ΣΕΕΝ προσέφυγε κατά της απεργίας των 12 Ναυτεργατικών Σωματείων στο Πρωτοδικείο Πειραιά (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων) και η απόφαση που αυτό έβγαλε (όπως και σε αυτή της ΠΕΝΕΝ) ήταν να κηρύξει την απεργία παράνομη!

Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των καταγγελιών της ΠΕΝΕΝ ότι πριν ακόμη την ψήφιση του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση εγκαινιάζει προκαταβολικά τα νέα αντιδραστικά μέτρα που έχει στα σκαριά της και οι δικαστικές αποφάσεις περί παράνομης απεργίας διαδέχονται η μία την άλλη….

Μετά την δικαστική εξέλιξη η ΓΣΕΕ όπως όφειλε κάλυψε νομικά και συνδικαλιστικά την απεργία των Ναυτεργατικών Σωματείων και έως και τώρα δεν υπάρχει καμιά άλλη παρέμβαση από πλευράς των εφοπλιστών του ΣΕΕΝ.

Στο μεταξύ οι ναυτιλιακές εταιρίες όπως είχαμε γνωστοποιήσει από χθες είχαν όλες προχωρήσει στην ακύρωση ή την τροποποίηση των δρομολογίων τους με αποτέλεσμα να μην κατέβουν στα λιμάνια καθόλου επιβάτες και οχήματα.

Κυβέρνηση – εφοπλιστές που οργάνωσαν την ενορχηστρωμένη επίθεση υπονόμευσης της απεργίας της ΠΕΝΕΝ με μοχλό πίεσης την κάθοδο χιλιάδων επιβατών στον Πειραιά (με την συμβολή μεγάλου μέρους ΜΜΕ) σήμερα ανέκρουσαν πρύμναν……

Η ΠΕΝΕΝ από νωρίς το πρωΐ είχε ουσιαστική παρουσία στην περιφρούρηση της απεργίας ενώ κλιμάκιά της όργωσαν καράβι το καράβι κάνοντας συσκέψεις με τα μέλη της αναλύοντας τον αντεργατικό χαρακτήρα των διατάξεων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Σε όλα τα καράβια τέθηκε στην συζήτηση η ανάγκη νέας κλιμάκωσης των αγώνων και των απεργιών ως βασική προϋπόθεση ανατροπής των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Η καθολική συμμετοχή και η αναμφισβήτητη επιτυχία στον Ναυτεργατικό χώρο αλλά και Πανελλαδικά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στέλνουν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού κυβερνητικού νομοσχεδίου και παράλληλα οι εργαζόμενοι απαιτούν από τις ηγεσίες των συνδικάτων να δοθεί άμεσα νέα και αναβαθμισμένη απεργιακή απάντηση με κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής απεργίας.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,701ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα