Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Δικαστική προσφυγή των εφοπλιστών για να κηρύξουν την απεργία μας παράνομη και καταχρηστική

Μας επιδόθηκε πριν λίγο από δικαστικό επιμελητή αίτηση προς το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με την οποία ζητείται να κηρυχθεί η απεργία της 3 Ιούνη 2021 ως παράνομη και καταχρηστική!!

Όλη η επιχειρηματολογία της αίτησης τόσο στο νομικό μέρος της όσο και στην ουσία των προβλημάτων που διεκδικούνται με την απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση συνιστούν ένα συνονθύλευμα απόψεων που διαστρέφουν την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.

Είναι φανερό ότι η επιλογή ΣΕΕΝ αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ξεκαθαρίζουμε ως ΠΕΝΕΝ πως σε ότι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο τηρήσαμε κατά γράμμα τις διατάξεις του σχετικού νόμου και οποιαδήποτε αμφισβήτηση σε αυτή την κατεύθυνση είναι παντελώς αβάσιμη και ατεκμηρίωτη.

Επί της ουσίας της προσφυγής του ΣΕΕΝ στα ασφαλιστικά μέτρα διευκρινίζουμε, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν, στα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου δεν τις διαπραγματευόμαστε ούτε με την κυβέρνηση ούτε με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και ούτε δηλώνουμε υποταγή σε όποια δικαστική απόφαση φρενάρει, εμποδίζει, απαγορεύει την πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων της για τα δίκαια αιτήματά μας.

Τα περί πολιτικής απεργίας που αναπαράγει το εφοπλιστικό δικόγραφο είναι βαθύτατα υποκριτικό όταν οι ίδιοι οι εφοπλιστές με πολιτικές αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων έχουν αποκτήσει προκλητικά προνόμια που αγγίζουν τα όρια της επιχειρηματικής ασυδοσίας!!!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εν μέσω πανδημίας με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν εισπράξει έως τώρα 67 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 40 εκατομμύρια για αύξηση τω επιδοτούμενων γραμμών δημόσιας υπηρεσίας!!!

Δηλώνουμε ότι αύριο θα αποκρούσουμε με την παρουσία μας στην δίκη την εφοπλιστική επιχείρηση να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,702ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα