Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν και Π.Ε.Μ.Ε.Ν καταγγέλουν την διοίκηση της Π.Ν.Ο.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι υποχείρια του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Για άλλη μια φορά έβαλαν πάνω από τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών αυτά του εφοπλιστικού κεφαλαίου με την πλήρη υποταγή τους στην ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική.

Για άλλη μια φορά ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με την αγωνιστική θέληση και βούληση των Ναυτεργατών οι οποίοι σύσσωμοι, μαζικά και αποφασιστικά συμμετείχαν στην διάρκεια της απεργίας και απαίτησαν την συνέχισή της.

Για άλλη μια φορά αποδείχνεται περίτρανα ότι η ηγεσία και η πλειοψηφία της ΠΝΟ είναι ανίκανη να διεκδικήσει λύσεις στα ουσιώδη ναυτεργατικά προβλήματα.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι το εργοδοτικό συνδικαλιστικό κατεστημένο στην ΠΝΟ είναι όχι μόνο τροχοπέδη στην οργάνωση – ανάπτυξη και τον συντονισμό των αγώνων αλλά αποτελεί το εργαλείο μέσα από το οποίο οι εφοπλιστές και η εκάστοτε κυβέρνηση υλοποιούν την αντεργατική πολιτική τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ για κλιμάκωση του αγώνα με νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία, δεν τοποθετήθηκε κανείς από το μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παρά ταύτα όμως στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η πρότασή μας απορρίφθηκε με ψήφους 7 κατά – 5 υπέρ και 1 λευκό.

Προφανώς η παρουσία δεκάδων Ναυτεργατών και απεργών στον χώρο και έξω από την συνεδρίαση τους τρόμαξε και επέλεξαν με την μυστικότητα στους ψήφους τους να συγκαλύψουν την άθλια απεργοσπαστική επιλογή τους.

Όμως δυστυχώς για τους ίδιους, αυτοί που πήραν τον λόγο ήταν αριθμητικά και αυτοί που ψήφισαν την πρόταση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ποιοι τάχθηκαν ενάντια στην συνέχιση του αγώνα.

Όσο οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού τόξου και αν βάζουν πλάτη να υλοποιηθεί η κυβερνητική – εφοπλιστική πολιτική, οι Ναυτεργάτες θα ασφυκτιούν, θα προβληματίζονται, θα αναζητούν τρόπους – διεξόδους και μορφές οργάνωσης να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτή την συντονισμένη επίθεση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει και αυτοτελώς την δράση και τον αγώνα της για τα συσσωρευμένα και οξυμένα Ναυτεργατικά προβλήματα.

Η κυβερνητική πολιτική και το συμπορευόμενο με αυτήν εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά και το εργοδοτικό –  κυβερνητικό συνδικαλιστικό μπλοκ, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν πολύ σύντομα απέναντι στο συνεπές και ταξικό Ναυτεργατικό κίνημα αντιμετωπίζοντας την κατακραυγή της μεγάλης πλειοψηφίας του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Καλούμε τους Ναυτεργάτες να στηρίξουν το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων της ΠΕΝΕΝ, να αγωνιστούν μαζί της για να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις σε αυτό.

Η ΠΕΝΕΝ θα πρωτοστατήσει και το επόμενο διάστημα για την οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων των Ναυτεργατών. Στην κατεύθυνση αυτή ξεχωριστός αγωνιστικός σταθμός θα είναι η 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά του 2018.

Κλείνοντας απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους Ναυτεργάτες που πήραν μέρος στην απεργία, τους καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την συνέχιση των αγώνων.

Πειραιάς 19/4/2018

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, για την μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στον απεργιακό αγώνα και τους καλούμε να απομονώσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ, που στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε καταψήφισαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για συνέχιση με νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Ο Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλάς και οι διοικήσεις των σωματείων που κυριαρχούν ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλή τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Ε.Τσικαλάκη, υποκρίνονται για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών, ενώ στην πράξη, συνεχίζουν όπως και με την σημερινή απόφαση τους, να οπλίζουν την επιθετικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν οι χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας Κουρουμπλή, που δήλωσε για αδικαιολόγητη απεργία των ναυτεργατών, ότι έχει εγκρίνει το 2017 την δρομολόγηση 180 πλοίων στο εσωτερικό με σημαίες άλλων χωρών, στην κατεύθυνση του σχεδίου υπουργικής απόφασης που με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/1992 διευρύνει την ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του  ΔΝΤ, επιδιώκουν την  κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣ Εργασίας και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ των ναυτεργατών, νέες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων σε όλες τις κατηγορίες  καραβιών, υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε την ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να κλιμακώσουμε τον αγώνα με την απεργία για την 1η Μάη, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση για την απεργία της 1η Μάη την Πέμπτη 26 Απρίλη στις 11 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. 

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα