Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Να εκδώσει απαγορευτικό το YEN λόγω καιρικών συνθηκών σε εξωτερικές δουλειές στα πλοία

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η πρόβλεψη της ΕΜΥ ότι το φαινόμενο των καιρικών συνθηκών που αγγίζει τα όρια του καύσωνα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, επιβάλλουν άμεσα το ΥΕΝ και οι αρμόδιες υπηρεσίες να βγάλουν σχετική εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες για απαγόρευση όλων των εργασιών στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, με μόνη εξαίρεση εκείνες που αφορούν την ασφάλεια των πλοίων.

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ είναι εκείνα τα οποία σε κανονικές καιρικές συνθήκες λόγω των καθηκόντων τους εκτελούν μία μεγάλη γκάμα εργασιών στους εξωτερικούς χώρους.

Παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι έως και τώρα ούτε το ΥΕΝ ούτε οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν βγάλει σχετικές οδηγίες, απαιτούμε άμεσα το ΥΕΝ να εκδώσει σχετικό απαγορευτικό για όλες τις ημέρες που επικρατούν στη χώρα μας υψηλές θερμοκρασίες.

Η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των Ναυτεργατών σε αυτές τις καιρικές συνθήκες επιβάλλουν την λήψη των προτεινόμενων έκτακτων μέτρων, για τον σκοπό αυτό κλιμάκια της ΠΕΝΕΝ θα διενεργήσουν σχετικούς ελέγχους τόσο στα δρομολογημένα όσο και στα επισκευαζόμενα πλοία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Το ανωτέρω έγγραφο εστάλει:

Προς: Υπουργό Ναυτιλίας

– Αρχηγό Λιμενικού Σώματος

– Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,707ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα