Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.: Πρέπει να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι για την προστασία της υγείας και της ζωής των Ναυτεργατών

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο Ναυτεργάτη ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο.

Επίσης συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς Ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα έχουν παρθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων 36 Ελλήνων.

Στο πλοίο πρόκειται σήμερα να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλους τους Ναυτεργάτες.

Το πλοίο παραμένει στην ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνουμε ότι τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου σύμφωνα με την δέσμευση της εταιρίας αναμένεται να αντιμετωπισθούν πιθανόν και εντός της ημέρας.

Στο μεταξύ για τα ύποπτα κρούσματα που σημειώθηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” και αφορούσαν δύο έλληνες Ναυτεργάτες (Ναυτόπαις και Δόκιμος Μηχανικός) τα αποτελέσματα από το Λαϊκό νοσοκομείο που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.

Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται σε διάφορα πλοία με κρούσματα τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των Ναυτεργατών και για τον σκοπό αυτό να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.

Τέλος σε ότι αφορά τις εξελίξεις με το νέο κύμα απολύσεων που γενικευμένα προχωρούν οι Ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αύριο θα υπάρξει πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ με σκοπό να σταματήσει η καταπάτηση της νομοθεσίας και να προστατευθούν τα Ναυτεργατικά δικαιώματα  τα οποία ασύστολα καταστρατηγούνται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον κορωνοϊό από τους εφοπλιστές έχοντας αυτοί την συναίνεση του ΥΕΝ.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,701ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα