Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ν.Ο. : 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, μετά από απαίτηση των ναυτεργατών, των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για συντονισμό της δράσης και ενιαίο απεργιακό μέτωπο στις 28 Νοέμβρη, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»!

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, σε όλες τις κατηγορίες καραβιών από 00:01 έως 24:00.

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ στη γραμμή των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, που υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της εκάστοτε κυβέρνησης, υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο τους, που εφάρμοσαν για την απεργία στις 14 Νοέμβρη, κηρύσσοντας γενική απεργία για τις 28 Νοέμβρη.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν και κατήγγειλαν το σχέδιο αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, που είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού  της ΓΣΕΕ, με την εμφάνιση ασφαλίτη να τραβάει όπλο στη σημερινή Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία.

Αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων από Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, της παρουσίας ασφαλίτη στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Την παρουσία του χωροφύλακα στα συνδικάτα προετοίμασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι απεργοσπάστες  και οι νόθοι του συνδικαλιστικού κινήματος, στη πρόσφατη συνάντηση τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αναζήτησαν την προστασία των ΜΑΤ και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, για να καλύπτουν τις βρωμιές τους.

Η απάντηση στις ασφαλίτικες μεθοδεύσεις εργοδοσίας, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ,  εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών, των εργαζομένων με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, διεκδικώντας:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,420ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα