Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Π.Ν.Ο. : Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η απεργία στις 3/9 με προοπτική κλιμάκωσης

H   Διοίκηση της Πανελλήνιας  Ναυτικής Ομοσπονδίας, στη συνέχεια της απόφασης της στις 26-7-2018 για την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης για τις 3 Σεπτεμβρίου 2018, συνεδρίασε σήμερα με κύριο θέμα την πληρέστερη οργάνωση της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Η αρνητική, μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών»  για  την δημιουργία  καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας,  προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών.

Οι προσπάθειες αυτές, στο πλαίσιο καθαρού εκβιασμού σε βάρος των ναυτεργατών   και παραπλάνησης της κοινής γνώμης,  όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέληση μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία ότι αποκλειστικά υπεύθυνη  γι’   αυτές  τις  καταστάσεις  είναι η ίδια η εργοδοσία η  οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της  που  ακολούθησε και  ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, μας έσπρωξε   στην  κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής μας κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης.

Προειδοποιούμε την πλευρά τόσο των  εφοπλιστικών  εταιρειών όσο και την πλευρά του Υπουργείου και των Λιμενικών Οργάνων  να  μην τολμήσουν να  πειράξουν  ή  έστω  απλά να   απειλήσουν  τον  οποιοδήποτε  απεργό  ναυτεργάτη,  ο  οποίος  απλά  υπακούει στις  αποφάσεις  του  ανώτατου  συνδικαλιστικού   του  Οργάνου και  των επί μέρους   Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων  του,  γιατί   σε  διαφορετική  περίπτωση  θα  βρεθούν αντιμέτωποι  με  όλο  τον  ναυτεργατικό  κόσμο με  ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Οι  όποιες  απεργοσπαστικές    προσπάθειες  από  τον  οποιοδήποτε  και  αν   αποπειραθούν    όχι μόνο θα   πέσουν  στο  κενό  αλλά  και θα  καταγγελθούν δημόσια, ειδικά   και  επώνυμα.

ΟΙ    ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΣΑΝ    ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ  ΔΙΝΟΥΝ  ΑΓΩΝΑ   ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 

Για  την  Πανελλήνια  Ναυτική Ομοσπονδία

Με εντολή  Διοίκησης

 

Γιάννης  Χαλάς

Γενικός Γραμματέας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα