Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Παγετός και πολύ ενισχυμένοι άνεμοι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Παγετός σημειώθηκε τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου, τόσο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, ακόμη και σε υψόμετρα που δεν ξεπερνούν τα 700 μέτρα η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -8 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα αριστερά φαίνονται οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το πρωί. Σε αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι σταθμοί μας που φιλοξενούνται σε χιονοδρομικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απολύτως ελάχιστη που καταγράφηκε από τους σταθμούς μας ήταν στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού στα 2250 μέτρα, η οποία ήταν ίση με -9.9 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση να αναμένεται κατά το υπόλοιπο της ημέρας. Στον πίνακα δεξιά παρουσιάζονται οι ισχυρότερες ριπές που καταγράφηκαν από τους σταθμούς μας έως το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου.

Τις καταγραφές όλων των σταθμών μας μπορεί τα τις παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τόσο στη σελίδα (http://meteo.gr/observationsFull.cfm), όσο και στη σελίδα (http://meteo.gr/observations.cfm) όπου είναι χωρισμένοι ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Α. Καραγιαννίδης

ΕΑΑ-Πεντέλη, 7 Δεκεμβρίου 2018, 13:30

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,004ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα