Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας CLIA : Απαγόρευση επιβίβασης σε επιβάτες που ταξίδεψαν στην Κίνα

Στην απαγόρευση επιβίβασης σε οποιονδήποτε, είτε μέλος πληρώματος είτε επιβάτη, ταξίδεψε τις τελευταίες 14 ημέρες από προς την κινεζική ενδοχώρα, καθώς και στην διακοπή μετακινήσεων του πληρώματος από τις ίδιες περιοχές, προχώρησαν οι εταιρίες κρουαζιέρας-μέλη της Παγκόσμιας Ένωσης Κρουζιέρας, CLIA, για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η CLIA σε ανακοίνωσή της, η ίδια όσο και οι εταιρίες κρουαζιέρας-μέλη της ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις και προβαίνουν συστηματικά σε εκτίμηση και αλλαγές στην πολιτική και τις διαδικασίες που ακολουθούν, ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Αυτό, τονίζει η CLIA, περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε προγράμματα κρουαζιέρας, όπου αυτό απαιτείται, καθώς και παρατήρηση της κατάστασης υγείας, ταξιδίων και επικοινωνιών για επισκέπτες και πλήρωμα που πρόσφατα ταξίδεψαν στις περιοχές που πλήττονται, σύμφωνα με την καθοδήγηση από τις παγκόσμιες αρχές υγείας.

Η CLIA εξηγεί ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι μία από τις καλύτερες εξοπλισμένες και έμπειρες στη διαχείριση και έλεγχο καταστάσεων υγείας επιβατών και πληρώματος. Διαβεβαιώνει δε ότι οι εταιρίες κρουαζιέρας λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για τη διεξαγωγή παθητικών και ενεργητικών ελέγχων επιβατών και πληρώματος για την ίωση πριν την επιβίβαση όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι τα μέλη της εφαρμόζουν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης επιδημιών και τα πλοία τους πρέπει να διαθέτουν ιατρικές εγκαταστάσεις όπως και ιατρικό προσωπικό διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, σε ξηρά και στο πλοίο, για την πρώτη αντιμετώπιση περιστατικών ασθένειας και πρόληψης μετάδοσή της.

Εν των μεταξύ, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων xinhuanet μεταδίδει ότι ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό στην Κίνα αυξήθηκε κατά 1.829 νέα περιστατικά και ο απολογισμός των νεκρών κατά 57 άτομα. Την Κυριακή καταγράφηκαν άλλα 5.173 ύποπτα κρούσματα, ενώ, την ίδια ημέρα, η υγεία 186 ασθενών επιδεινώθηκε και 147 άτομα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων ασθενών με τον ιό ανεβαίνει στους 17.205, μεχρι και την Κυριακή, και το σύνολο όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτόν σε 361.

2.296 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και 21.558 άνθρωποι έχουν πιθανόν τον ιό.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα