Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 2017 : Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΠΛΟΙΑ, ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2017, o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι αφιερωμένος στη διασύνδεση πλοίων, λιμανιών και ανθρώπων, έννοιες που είναι εξαιρετικά επίκαιρες σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που απαιτεί την αμεσότητα και ελευθερία στην επικοινωνία. Η θάλασσα υπήρξε πάντοτε για την ανθρωπότητα το μέσο των ανοιχτών οριζόντων και ο δίαυλος επικοινωνίας των λαών και της δημιουργίας δομών ανάπτυξης.

Η ελληνική ναυτιλία, η οποία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημαντικό παγκόσμιο πυλώνα διασύνδεσης λιμανιών, αγαθών και λαών.

Λίγοι αντιλαμβάνονται πραγματικά τον τεράστιο ρόλο της Ναυτιλίας στο σημερινό κόσμο. Η ναυτιλία διασφαλίζει ότι τα οφέλη του εμπορίου κατανέμονται πιο ομοιόμορφα. Καμία χώρα δεν είναι απόλυτα αυτάρκης και κάθε χώρα βασίζεται στο ναυτιλιακό εμπόριο για να εξάγει ό,τι παράγει και να εισάγει ό,τι χρειάζεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας είτε έχουν μεταφερθεί είτε πρόκειται να μεταφερθούν διά θαλάσσης, με τη μορφή πρώτων υλών, εξαρτημάτων ή τελικών προϊόντων.

Οι θέσεις εργασίας και τα μέσα διαβίωσης των δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον αναπτυσσόμενο κόσμο και το βιοτικό επίπεδο στον εκβιομηχανισμένο και ανεπτυγμένο κόσμο εξαρτώνται από τα πλοία και τη ναυτιλία.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θέλω να επισημάνω ότι το Υπουργείο μας σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη σημασία της Ελληνικής Ναυτιλίας με τελικό σκοπό την υποστήριξη της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,691ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα