Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: « Νέα Αρχή στην Πλοηγική Υπηρεσία»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο για την εξομάλυνση της λειτουργίας της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο Αρχιπλοηγός του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά, Αντώνης Σουρμελής.

Ο κ. Άγγελος Βασιλάκος ευχαρίστησε τον κ. Κουρουμπλή για την άμεση παρέμβασή του, η οποία εξασφάλισε την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Πλοηγικών Σταθμών, όσον αφορά την προμήθεια αναλώσιμων και παγίων υλικών και την αποσαφήνιση του καθεστώτος μισθοδοσίας, του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Σημείωσε επίσης πως, παρά το ότι με τη νέα προκήρυξη καλύπτεται το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων σε όλους τους πλοηγικούς σταθμούς της χώρας, απαιτείται η άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή η προκήρυξη διαγωνισμών προσλήψεων, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών, ιδιαίτερα στο Λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Βασιλάκος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συνεργασία με τον κ. Λαμπρίδη.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το Υπουργείο έχει πάγια άποψη για το Δημόσιο Χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας και σε αυτό, είναι σε κοινή γραμμή με τους εργαζόμενους. Έτσι κάλυψε αμέσως τις κενές θέσεις, παρά τις δυσκολίες. Είπε ακόμα ότι με πολύ συστηματική δουλειά και πλήρη υποστήριξη από τους αρμόδιους παράγοντες, το νομοσχέδιο που σύντομα φτάνει στη Βουλή, προβλέπει αύξηση των οργανικών θέσεων της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Ο Υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε σύσκεψη με τους με τους ΓΓ κ.κ. Καλαματιανό και Λαμπρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να διευθετηθούν άμεσα λειτουργικά προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της Πλοηγικής Υπηρεσίας. Ο Υπουργός δήλωσε ότι μετά την τροπολογία και με το επικείμενο νομοσχέδιο, γίνεται πλέον μια νέα αρχή στην Πλοηγική Υπηρεσία. 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα