Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Παραδόθηκε σήμερα 29/1, το ECO LIVORNO, το τρίτο υβριδικό Ro/Ro, της GRIMALDI GROUP

Μία ακόμη είσοδο, για το στόλο της GRIMALDI GROUP, είχαμε σήμερα 29/1. Ήταν η σειρά του ECO LIVORNO, του τρίτου υβριδικού Ro/Ro, που παραδίδεται στον ιταλικό όμιλο, μετά το ECO BARCELONA και το ECO VALENCIA.

Το ECO LIVORNO, ​​που φέρει την ιταλική σημαία, είναι το τρίτο από τα δώδεκα υβριδικά πλοία της της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G), που κατασκευαζονται από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling, στο Nanjing. Χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, τα πλοία GG5G δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες μονάδες ro-ro στο κόσμο, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, αλλά και οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το ECO LIVORNO έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 34 μέτρα, ολική χωρητικότητα 67.311 τόνους και υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 κόμβων. Διαθέτει garage 7.800 γραμμικών μέτρων, που ισοδυναμεί με περίπου 500 φορτηγά. Εάν συγκριθεί με την προηγούμενη κατηγορία ro-ro πλοίων που χρησιμοποιούσε  ο Όμιλος Grimaldi, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, η νέα μονάδα μπορεί να μεταφέρει δύο φορές το φορτίο,διατηρώντας παράλληλα την ίδια κατανάλωση καυσίμου, στην ίδια ταχύτητα.

Το ECO LIVORNO αναμένεται να φτάσει στην Ιταλία στα τέλη Φεβρουαρίου και μαζί με τα ECO VALENCIA και ECO BARCELONA πρόκειται να δρομολογηθεί στην γραμμή που συνδέει τα ιταλικά λιμάνια Λιβόρνο και Σαβόνα και τα ισπανικά λιμάνια της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα