Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Παραδόθηκε σήμερα 4/1, το ECO BARCELONA, το δεύτερο υβριδικό Ro/Ro, της GRIMALDI GROUP

To 2021, ξεκίνησε για την GRIMALDI GROUP, με την παράδοση σήμερα 4/1, του ECO BARCELONA, του δεύτερου υβριδικού Ro/Ro, που παραδίδεται στον ιταλικό όμιλο, μετά το ECO VALENCIA. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2021, θα ακολουθήσει η παράδοση 2 ακόμη υπερσύγχρονων πλοίων​​, των GRANDE TEXAS και ECO LIVORNO, που θα ενταχθούν και αυτά στο στόλο του GRIMALDI GROUP. Και τα δύο πλοία Eco-class, το ECO VALENCIA και το ECO BARCELONA, που προορίζονται για τη μεταφορά οχημάτων στην Μεσόγειο, μαζί με το το GRANDE TEXAS, που είναι το έκτο από τα επτά πλοία της σειράς PCTC (Pure Car & Truck), είναι πλοία που παραγγέλθηκαν στο κινεζικό ναυπηγείο Yangfan που βρίσκεται στο Zhoushan και θα συνεισφέρουν, καθιστώντας το στόλο του Ομίλου, ακόμη νεότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το ECO BARCELONA, ​​που φέρει την ιταλική σημαία, είναι το δεύτερο από τα δώδεκα υβριδικά πλοία της της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G), που κατασκευαζονται από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling, στο Nanjing. Χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, τα πλοία GG5G δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες μονάδες ro-ro στο κόσμο, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, αλλά και οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το ECO BARCELONA έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 34 μέτρα, ολική χωρητικότητα 67.311 τόνους και υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 κόμβων. Διαθέτει garage 7.800 γραμμικών μέτρων, που ισοδυναμεί με περίπου 500 φορτηγά. Εάν συγκριθεί με την προηγούμενη κατηγορία ro-ro πλοίων που χρησιμοποιούσε  ο Όμιλος Grimaldi, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, η νέα μονάδα μπορεί να μεταφέρει δύο φορές το φορτίο,διατηρώντας παράλληλα την ίδια κατανάλωση καυσίμου, στην ίδια ταχύτητα.

Η εξαιρετική περιβαλλοντική απόδοση του ECO BARCELONA είναι το αποτέλεσμα της υιοθέτησης πολυάριθμων καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που βελτιστοποιούν την κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, το πλοίο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μηχανές, καταναλώνει ορυκτά καύσιμα κατά την πλεύση του και ηλεκτρικό ρεύμα κατά παραμονή του στο λιμάνι, που εγγυάται «Μηδενική εκπομπή στο λιμάνι». Στην αγκυροβόλιο, στην πραγματικότητα, το πλοίο χρησιμοποιεί την ισχύ που είναι αποθηκευμένη σε μπαταρίες λιθίου που επαναφορτίζονται κατά την πλεύση χάρη στις γεννήτριες άξονα και 350 m2 ηλιακών συλλεκτών. Το πλοίο επίσης είναι εξοπλισμένο με σύστημα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση του θείου και των εκπομπών σωματιδίων.

Όπως και το αδελφό πλοίο ECO VALENCIA, το οποίο είναι ήδη δρομολογημένο από τα μέσα Νοεμβρίου του 2020, έτσι και το ECO BARCELONA, μόλις φτάσει από την Κίνα, θα δρομολογηθεί στην γραμμή που συνδέει τα ιταλικά λιμάνια Λιβόρνο και Σαβόνα και τα ισπανικά λιμάνια της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,406ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα