Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Παραδόθηκε το ECO CATANIA, το πέμπτο υβριδικό Ro/Ro, της GRIMALDI GROUP

Μία ακόμη είσοδο, για το στόλο της GRIMALDI GROUP, είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν η σειρά του ECO CATANIA, του πέμπτου υβριδικού Ro/Ro, που παραδίδεται στον ιταλικό όμιλο, μετά το ECO SAVONA, ECO BARCELONA, ECO VALENCIA και το ECO LIVORNO.

Το ECO CATANIA, ​​που φέρει την ιταλική σημαία, είναι το πέμπτο από τα δώδεκα υβριδικά πλοία της της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G), που κατασκευαζονται από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling, στο Nanjing. Χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, τα πλοία GG5G δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες μονάδες ro-ro στο κόσμο, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, αλλά και οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το ECO CATANIA έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 34 μέτρα, ολική χωρητικότητα 67.311 τόνους και υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 κόμβων. Διαθέτει garage 7.800 γραμμικών μέτρων, που ισοδυναμεί με περίπου 500 φορτηγά. Εάν συγκριθεί με την προηγούμενη κατηγορία ro-ro πλοίων που χρησιμοποιούσε  ο Όμιλος Grimaldi, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, η νέα μονάδα μπορεί να μεταφέρει δύο φορές το φορτίο,διατηρώντας παράλληλα την ίδια κατανάλωση καυσίμου, στην ίδια ταχύτητα.

Το ECO CATANIA αναμένεται να δρομολογηθεί ανάμεσα στην Ιταλία και στην Μάλτα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,658ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα