Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Παραδόθηκε το ECO SAVONA, το τέταρτο υβριδικό Ro/Ro, της GRIMALDI GROUP

Μία ακόμη είσοδο, για το στόλο της GRIMALDI GROUP, είχαμε χθες 12/3. Ήταν η σειρά του ECO SAVONA, του τέταρτου υβριδικού Ro/Ro, που παραδίδεται στον ιταλικό όμιλο, μετά το ECO BARCELONA, ECO VALENCIA και το ECO LIVORNO.

Το ECO SAVONA, ​​που φέρει την ιταλική σημαία, είναι το τέταρτο από τα δώδεκα υβριδικά πλοία της της κλάσης Grimaldi Green 5th Generation (GG5G), που κατασκευαζονται από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling, στο Nanjing. Χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, τα πλοία GG5G δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες μονάδες ro-ro στο κόσμο, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, αλλά και οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το ECO SAVONA έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 34 μέτρα, ολική χωρητικότητα 67.311 τόνους και υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 κόμβων. Διαθέτει garage 7.800 γραμμικών μέτρων, που ισοδυναμεί με περίπου 500 φορτηγά. Εάν συγκριθεί με την προηγούμενη κατηγορία ro-ro πλοίων που χρησιμοποιούσε  ο Όμιλος Grimaldi, για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, η νέα μονάδα μπορεί να μεταφέρει δύο φορές το φορτίο,διατηρώντας παράλληλα την ίδια κατανάλωση καυσίμου, στην ίδια ταχύτητα.

Το ECO SAVONA αναμένεται να φτάσει στην Ιταλία τον ερχόμενο Απρίλιο και μαζί με τα ECO VALENCIA, ECO BARCELONA και ECO LIVORNO πρόκειται να δρομολογηθεί στην γραμμή που συνδέει τα ιταλικά λιμάνια Λιβόρνο και Σαβόνα και τα ισπανικά λιμάνια της Βαρκελώνης και της Βαλένθια.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,701ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα