Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Παράταση έκτακτων μέτρων περιορισμού μετακινήσεων επιβατών με πλοία της Ακτοπλοΐας στη νήσο Κάλυμνο της Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, από Δευτέρα 17 Μάϊου 2021 και ώρα 06:00, έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00

Σύμφωνα με επείγουσα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αρ.πρωτ.12351/15.05.2021παρατείνονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από Δευτέρα 17 Μάϊου 2021 και ώρα 06:00, έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00.

Σύμφωνα με την απόφαση αρ.πρωτ.12351/15.05.2021 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρ. 2 & 3, από Δευτέρα 17 Μάϊου 2021 και ώρα 06:00, έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Μετακινήσεις εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου:

Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της νήσου Καλύμνου για λόγους υγείας ή οποιαδήποτε άλλη έκτακτη περίπτωση, επιδεικνύοντας στις αρμόδιες αρχές τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα, καθώς και μετά από διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test).

  • Μετακινήσεις προς τη νήσο Κάλυμνο:

Επιτρέπεται η μετακίνηση προς τη νήσο Κάλυμνο μόνο των μόνιμων κατοίκων και του προσωπικού τροφοδοσίας οχημάτων επιδεικνύοντας τα σχετικά έγγραφα. Για τους μόνιμους κατοίκους απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Η παρούσα θα ισχύει έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι πριν από την επιβίβαση στο πλοίο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του νέου «Προ- Επιβίβασης» εντύπου και η παράδοσή του κατά την επιβίβαση, στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας του πλοίου μαζί με το εισιτήριο. Για αναχωρήσεις από την Hπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά, είναι υποχρεωτική η επίδειξη των απαραίτητων έγγραφων (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή), τα οποία πιστοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχων και εμβολιασμού:

  • Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή
  • Αρνητικό αποτέλεσμα PCR Test 72 ωρών ή
  • Αρνητικό αποτέλεσμα Rapid Test 24 ωρών ή
  • Αρνητικό αποτέλεσμα Self Test 24 ωρών το αποτέλεσμα του οποίου θα πρέπει να δηλωθεί στο έντυπο προ-επιβίβασης ή
  • Βεβαίωση νόσησης δυο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Συνιστάται στους επιβάτες να προσέρχονται έγκαιρα στο λιμάνι της αναχώρησης, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση.

Επισημαίνεται ότι οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν έχουν συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν το ταξίδι.

Εφόσον τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί με ηλεκτρονικό τρόπο, η απόδειξη της ιδιότητας πιστοποιείται πριν και κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία που επιτελούν τη μεταφορά.

Σημειώνεται, ότι θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών μετακίνησης από την οικονομική υπηρεσία των πλοίων πριν από την επιβίβαση και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής θα επιβλέπει την ορθή και απρόσκοπτη εφαρμογή της παρούσας και θα παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή στις εταιρείες και τα πληρώματα των πλοίων.

Καλλιθέα, 17 Μαΐου 2021

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα