Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πάτρα: Έργα συντήρησης στο στέγαστρο του παλιού λιμανιού

Tο στέγαστρο Νο 10, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστεί, όπως είχε ειπωθεί το περασμένο καλοκαίρι μετά το τραγικό συμβάν που είχε γίνει με την κατάρρευση του Νο 4, αλλά θα συντηρηθεί και θα ενισχυθεί.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΟΛΠΑ το στέγαστρο αυτό είναι απαραίτητο για τις ανάγκες της λειτουργίας της μαρίνας και των mega γιοτ που δένουν στον μώλο της Αγίου Νικολάου αφού δεν υπάρχει στο παλαιό λιμάνι ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος. Το έργο που αφορά την συντήρηση και την ενίσχυση του περιλαμβάνει δύο εργολαβίες.

Την απομάκρυνση του αμιάντου από την οροφή και την αντικατάσταση του με χαλκό, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, αλλά και την ενίσχυση του η οποία έχει σχεδιαστεί στα χαρτιά και αναμένεται να προχωρήσει και πάλι μέσω του ΕΣΠΑ.

Το στέγαστρο Νο 10 αυτή τη στιγμή είναι υποστυλωμένο για λόγους ασφαλείας, όμως δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάρρευσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι απίθανο να γίνει ένα συμβάν σαν αυτό του περασμένου καλοκαιριού, στο Νο 4, που είχε στοιχίσει την ζωή ενός ανθρώπου.

Όταν το έργο της συντήρησης και της επέκτασης του ολοκληρωθεί τότε ο ΟΛΠΑ θα διαθέτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες των σκαφών που δένουν στο μώλο και κατά συνέπεια θα συμβάλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της Πάτρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το στέγαστρο Νο 10 ήταν δίδυμο με το Νο 4 που είχε καταρρεύσει και αποτέλεσαν δύο πρωτοποριακές κατασκευές για την εποχή τους που είχαν δημιουργηθεί από τον αείμνηστο μηχανικό Αρίσταρχο Οικονόμου, μιας σημαντικής προσωπικότητας του τεχνικού κόσμου της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα