Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Κάλεσμα στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων για δυνάμωση των αγώνων τους

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ προχώρησε σε συμφωνία για την ανανέωση της ΣΣΕ για το 2019 με την  Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων, με την ίδια αύξηση του 2% όπως στην επιβατηγό ναυτιλία, υπονομεύοντας τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, από την επίθεση που έχουν δεχτεί στο σύνολο των δικαιωμάτων τους, από εφοπλιστές και τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Η επιθετικότητα των εφοπλιστών θα ενταθεί σε  όλες τις κατηγορίες καραβιών, οπλίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στις κατευθύνσεις τους η διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, η μη εφαρμογή ΣΣΕ – κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις με την εντατικοποίηση της δουλειάς, η ανεργία, το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, η υπονόμευση ακόμα και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με οργάνωση και αγώνα να δυναμώσουμε την ταξική πάλη στα καράβια, παντού, να υπερασπίσουμε τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα