Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Κάτω τα χέρια από τις Σ.Σ.Ε. και την κοινωνική ασφάλιση

ΠΕΜΕΝ                        ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                    ΠΕΕΜΑΓΕΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Συνάδελφοι ναυτεργάτες,

Οι εφοπλιστές, ο υπουργός ναυτιλίας, ο Γ.Γ της ΠΝΟ Χαλάς Γ., έχουν αποφασίσει να γυρίσουν σελίδα υλοποιώντας τα σχέδια που επί σειρά ετών απεργάζονται με βασικό στόχο, την κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, με αρχής γενομένης στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Προκειμένου να το υλοποιήσουν σκηνοθέτησαν ένα σχέδιο αντικατάστασης του Γ.Γ της ΠΝΟ, χρησιμοποιώντας τους στενούς πρόθυμους συνεργάτες τους, όπως οι πρόεδροι των σωματείων Πλοιάρχων (Τσικαλάκης Ε.), Θαλαμηπόλων (Σαριδάκης Ε.), Οικονομικών Αξιωμ. (Πατρώνης Ε.) και άλλες 6 σφραγίδες.

Τα παραπάνω σωματεία είναι αυτά που εξέλεξαν τον Γ.Γ της ΠΝΟ, συμφωνούν στη διατήρηση του αντιδραστικού καταστατικού της ομοσπονδίας, πρωτοστατούν στο όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες των σωματείων τους εξαργυρώνοντας την στη ΓΣΕΕ, υπονομεύουν τους απεργιακούς αγώνες, συνδιαλέγονται με τους εφοπλιστές αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, για να μην εφαρμόζονται οι κλαδικές ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, με παρεμβάσεις τους στη χτεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ και στο Γενικό Συμβούλιο, αποκαλύψαμε τα σχέδια των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας, ότι δεν θα αποδεχτούμε καμία σύγκλιση συνδικαλιστικού οργάνου αν δεν προηγηθεί ο έλεγχος για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, καταθέτοντας τα ναυτεργατικά σωματεία:

  1. Καταστατικό του Σωματείου
  2. Πρακτικό εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής αρχαιρεσιών του σωματείου
  3. Αντίγραφα της απόφασης διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες του σωματείου.
  4. Βεβαίωση εκλογής αντιπροσώπων επικυρωμένη από δικαστικό αντιπρόσωπο.
  5. Κατάσταση ψηφισάντων με ονοματεπώνυμο.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 

Η κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν «αιτία πολέμου» και καλούμε τους ναυτεργάτες σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να απαντήσουμε με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

18 Δεκέμβρη 2019

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
653ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα