Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών

Ενώ με την καθολική συμμετοχή τους οι ναυτεργάτες στην απεργία έστειλαν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της επιθετικότητας των εφοπλιστών, για άλλη μια φορά την βρώμικη δουλειά σε βάρος των ναυτεργατών ανέλαβε η σαπίλα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, αποφασίζοντας να σταματήσει άμεσα η απεργία των ναυτεργατών εκτελώντας τις εντολές των εφοπλιστών, της κυβέρνησης.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, εκφράζοντας την αγωνιστική θέληση  των ναυτεργατών όλων των κλάδων μέσα από τα καράβια, απέρριψαν και καταψήφισαν την επαίσχυντη συμφωνία εφοπλιστών – ΠΝΟ για αύξηση 2% το 2018, προτείνοντας την συνέχιση του  αγώνα με νέα 24 Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών.

Πριν και κατά την διάρκεια της απεργίας ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλείς τους Γ. Χαλά Γ.Γ της ΠΝΟ, τον Ε. Τσικαλάκη πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ και Α. Νταλακογεώργο πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, σε συναντήσεις με τους εφοπλιστές και ΥΕΝ, υπονόμευσαν την απεργία.

Οι ναυτεργάτες έχουν μνήμη και κρίση, διακρίνουν τις σχέσεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με τους εφοπλιστές – ΥΕΝ.

Η πείρα και τα συμπεράσματα από τους πολύχρονους αγώνες των ναυτεργατών με τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε όλους τους κλάδους των ταξικών δυνάμεων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  για την οργάνωση της πάλης  των ναυτεργατών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στην προετοιμασία  των συλλαλητηρίων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ   Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,420ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα