Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΝΕΝ: Απαιτούμε την καθολική απαγόρευση εργασιών στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα επιβάλουν την άμεση και επείγουσα παρέμβαση των αρμόδιων αρχών του ΥΕΝ προκειμένου να απαγορευτούν όλες οι εργασίες στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, περιλαμβανομένων και των γκαράζ (χρωματισμοί, ματσακόνι, συντήρηση), για την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών.

Για τον σκοπό αυτό οι ναυτιλιακές εταιρίες πρέπει να αποστείλουν σχετική εγκύκλιο στα πλοία προκειμένου να υπάρξει άμεση συμμόρφωση σε αυτή την κατεύθυνση. Για το ζήτημα αυτό έκανε ήδη σχετική παρέμβαση στο ΥΕΝ ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, εστιάζοντας ότι ο έλεγχος που πρέπει να διενεργηθεί πρέπει να αφορά τόσο τα δρομολογημένα πλοία όσο και αυτά που εκτελούν επισκευές.

Καλούμε τα μέλη μας για οποιοδήποτε κρούσμα εργασίας θα παρουσιαστεί σε πλοίο και για όσο διάστημα διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα να μας ενημερώσουν άμεσα.

Αναμένουμε τις ενέργειες αλλά και τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών και των Λιμενικών υπηρεσιών στα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,707ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα