Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΠΕΝΕΝ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ

 

Σχετικά με την αποκάλυψη παράνομου κυκλώματος στον Οίκο Ναύτη

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος που λειτουργούσε στον Οίκο Ναύτη και στο οποίο αναμειγνύονται 4 υπάλληλοι του Ταμείου μας, έχει δημιουργηθεί δικαιολογημένο κλίμα ανησυχίας στους χιλιάδες ασφαλισμένους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

Η επιχείρηση πλαστών παραστατικών για ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη εγείρει βάσιμες υποψίες ότι δεν αποτελούσαν μεμονωμένο γεγονός.

Διερμηνεύοντας την βούληση του Ναυτεργατικού μας κόσμου η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει προς όλες τις αρμόδιες αρχές την ανάγκη να διεξαχθεί σε βάθος χρόνου πλήρης, ουσιαστικός και εξονυχιστικός έλεγχος σε παραστατικά ιατρικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη.

Επίσης πρέπει η έρευνα να επεκταθεί και να εξετασθούν τυχόν εικονικές εισαγωγές σε διάφορες συμβεβλημένες κλινικές με το ταμείο μας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός (που αποσιωπήθηκε από την πλειονότητα των ΜΜΕ) ότι ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση ήταν αποσπασμένο ως Γραμματέας στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Μάλιστα το εν λόγω πρόσωπο είχε την ευθύνη για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η πλειοψηφία του προσωπικού που επανδρώνει όλες τις υπηρεσίες του Οίκου Ναύτη εργάζεται και προσφέρει τις υπηρεσίες της με συνέπεια, υπευθυνότητα, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με παράνομες πρακτικές στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

Τέλος επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την ανάγκη να επανέλθει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων ναυτικών και των οικογενειών τους στον Οίκο Ναύτη που είναι η μόνη λύση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Ναυτικό μας κόσμο.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα