Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ποιοι πήραν τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας

Αποκαλούνται και «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας. Αναφερόμαστε στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards, βραβεία θεσμό της βρετανικής ηλεκτρονικής τώρα έκδοσης Lloyds List, που απονέμονται κάθε χρόνο στις αρχές Δεκεμβρίου και ουσιαστικά τιμούν εταιρείες και προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας  που διακρίθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς.

Τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2019 απονεμήθηκαν προχθές, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, σε μία εντυπωσιακή τελετή στο ξενοδοχείο Intercontinental με τη συμμετοχή πάνω από 1.200 προσκεκλημένων.

Οι κατηγορίες και οι νικητές

– Στην κατηγορία  Dry Cargo Company of the Year, με χορηγό την Marichem Marigases, το βραβείο απονεμήθηκε στην Μ/Maritime. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιάννης Μυτιληναίος.

O κ. Γιάννης Μυτιληναίος

– Tanker Company of the Year με χορηγό τον Bureau Veritas ανεδείχθη η Latsco Shipping, ο ναυτιλιακός βραχίονας του Ομίλου Λάτση στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων. Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Πάρης Κασιδόκωστας-Λάτσης και ο κ. Γιώργος Μαργαρώνης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο κ. Πάρης Κασιδόκωστας Λάτσης

Passenger Line of the Year, με χορηγό την SWS, αναδείχθηκε η Levante Ferries που δραστηριοποιείται κυρίως στις γραμμές του Ιουνίου Πελάγους. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Θεοδόσης.

Ο κ. Γιώργος Θεοδόσης

Shipbroker of the Year, με χορηγό τον Όμιλο Τσάκου, αναδείχθηκε η Xclusiv Shipbrokers η οποία μόνο το 2019 έκανε 29 συμφωνίες αγοραπωλησίας πλοίων.

Η ομάδα της XClusiv Shipbrokers

– Στην κατηγορία Shipping Financier of the Year, με χορηγό την  Tototheo Maritime, το Όσκαρ πήγε στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία αυξάνει συνεχώς τις χρηματοδοτήσεις προς τη ελληνική ναυτιλία. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Ελένη Βρεττού, ανώτερη γενική διευθύντρια της Τράπεζας.

H κ. Ελένη Βρεττού της Τράπεζας Πειραιώς

– Στην κατηγορία Piraeus International Centre Award με χορηγό την S.R.H. Marine Group, το βραβείο πήγε στον Δήμο Πειραιά και το παρέλαβε η Αντιδήμαρχος,  κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Η κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη

– Το βραβείο Technical Achievement Award, με χορηγό τον Νηογνώμονα  DNV GL, πήγε στην εταιρεία Sea Bright.

– Ένα νέο βραβείο που θεσμοθετήθηκε φέτος είναι το Safety Award με χορηγό την SeaJets, το οποίο απονεμήθηκε στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή. Το βραβείο παρέλαβε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης από την νεαρή Δέσποινα Ηλιοπούλου.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης

– Στην κατηγορία  International Personality of the Year, με χορηγό την Capital Ship Management Corp, το βραβείο απονεμήθηκε στην Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρο της WISTA International και joint-CEO της Tototheo Maritime.

H κ. Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου

– Ship of the Year με χορηγό την RightShip ανεδείχθη το WorldChampion Jet της SeaJets. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος.

Δεξιά ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος

– Στην κατηγορία Award for Achievement in Education or Training με χορηγό το Panama Ship Registry, το «Όσκαρ» πήγε στο Ναυτιλιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος,  καθηγητής Άγγελος Παντουβάκης.

Οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς

– Ένα ακόμη νέο βραβείο είναι το Sustainability Award, με χορηγό τον Lloyd’s Register, το οποίο απονεμήθηκε στη εταιρεία Probunkers.

– Στην κατηγορία The Next Generation Shipping Award, με χορηγό το IRI / The Marshall Islands Registry, το βραβείο απονεμήθηκε στον Νικόλα Μαρτίνο της Thenamaris.

Αριστερά ο κ. Νικόλας Μαρτίνος

– Στην κατηγορία Lloyd’s List Intelligence Big Data Award, με σπόνσορα τον ABS (American Bureau of Shipping), το βραβείο απονεμήθηκε σε μια νέα εταιρεία τεχνολογίας, την DeepSea Technologies. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής της, Ρομπέρτο Κούστας, γιος του Γιάννη Κούστα της Danaos Corporation.

Στο κέντρο ο κ. Ρομπέρτο Κούστας

– Το Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award, με χορηγό το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου, απονεμήθηκε στον Γρηγόρη Χατζηελευθεριάδη, εκ των συνιδρυτών της Eletson Corporation.

Ο κ. Γιώργος Χατζηελευθεριάδης με την Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου κ. Νατάσα Πηλείδου

– Ναυτικός του έτους (Seafarer of the Year), με χορηγό την Safe Bulkers, ο καπετάν Δημήτρης Σπανουδάκης της Avin International του Ομίλου Βαρδινογιάννη,  ο οποίος με το πλοίο Kriti Jade και τη συμβολή του πληρώματος περισυνέλεξε ανοικτά του Ιονίου Πελάγους 57 πρόσφυγες από ιστιοφόρο που κινδύνευε να βυθιστεί.

Αριστερά ο πλοίαρχος Δημήτρης Σπανουδάκης

– Το βραβείο Greek Shipping Newsmaker of the Year, με χορηγό την ExxonMobil, απονεμήθηκε στον Γιώργο Γιουρούκο, ιδρυτή της ναυτιλιακής εταιρείας Technomar Shipping.

Ο κ. Γιώργος Γιουρούκος

Greek Shipping Personality of the Year, με χορηγό την Eurobank. ανεδείχθη ο Γιώργος Οικονόμου, ιδρυτής του Ομίλου Cardiff Marine Group.

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου της Cardiff Mariine και η Χριστίνα Μαργέλου, επικεφαλής του ναυτιλιακού τμήματος της Eurobank ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκδήλωσης Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και Nigel Lowry

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα