Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πώς ξεκίνησε η «συζήτηση» για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας (Λεμεσού – Πειραιά). Ένα δρομολόγιο που είχε σταματήσει εδώ και 22 έτη, επιτέλους ξεκινάει. Πολλές προσπάθειες από διάφορους φορείς είχαν πραγματοποιηθεί μέσα στα χρόνια αυτά για επαναλειτουργία της γραμμής αυτής, τα οποία δεν είχαν τελεσφορήσει εξαιτίας της μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι εκείνη τη στιγμή από τους αρμόδιους φορείς. Ακολούθησε η δική μου προσπάθεια μέσω διαδικτυακού ψηφίσματος σε γνωστή πλατφόρμα, η οποία έλαβε θετική ανταπόκριση από πολλές χιλιάδες πολιτών και καταλήγει αυτή τη στιγμή στη σύνδεση των δύο λιμανιών.

Η θέληση του κόσμου για ύπαρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου ήταν πολύ μεγάλη, κι αυτό φάνηκε και από τις χιλιάδες υπογραφές που έλαβε το ψήφισμα.

Πλέον, είναι γεγονός η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά, με το πρώτο δρομολόγιο να πραγματοποιείται στις 19 Ιουνίου, μετά από 2 δεκαετίες θαλάσσιας επιβατικής απομόνωσης του νησιού.

Από την πλευρά μου νιώθω ικανοποίηση που συνέβαλα και εγώ σε όλο αυτό τον αγώνα, καθώς το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου εκδηλώθηκε μετά την έναρξη του ψηφίσματός μου, το οποίο έδωσε το έναυσμα και άσκησε «πίεση» στους εμπλεκόμενους φορείς, για να αντιληφθούν πόσο επιθυμητή ήταν η επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ιωάννης Δανιήλ

Δημιουργός ψηφίσματος «ΝΑΙ, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού με λιμάνια Ελλάδας»

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,420ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα