Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πουλήθηκε το SEA STAR της Ναυτιλιακής Εταιρείας Τήλου

Στη νεοσύστατη ναυτιλιακή εταιρεία «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχουν με ποσοστό 75% γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου και με ποσοστό 25% Τούρκος επιχειρηματίας, που έχει επενδύσει το τελευταίο διάστημα στην εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί, περιήλθε το πλοίο  «Sea Star», της υπό εκκαθάριση ναυτιλιακής εταιρείας της Τήλου, «Τήλος 21ος Αιώνας».Το τίμημα της εξαγοράς, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ και με αυτό εξοφλήθηκαν και εξοφλούνται, υποχρεώσεις τις «Τήλος 21ος Αιώνας» στο πλαίσιο της εκκαθάρισης.
Το «Sea Star» δεν μπορούσε να επιδοτηθεί μετά τον Αύγουστο του 2015, όταν έληξε η σύμβασή του με το δημόσιο.Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία πρόκειται να δρομολογήσει το πλοίο στη γραμμή Ρόδου – Χάλκης- Τήλου- Νισύρου – Σύμης – Πανορμίτη, ενώ στα σχέδιά της είναι να συνδέσει ακτοπλοϊκά τα ίδια νησιά και με την Κω.
Το «Sea Star» θα μεταφερθεί στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά για τις προβλεπόμενες επισκευές και επιθεωρήσεις από τον Ελληνικό νηογνώμονα ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2017.
Στους στόχους της νέας ναυτιλιακής εταιρείας είναι να δρομολογήσει και άλλο πλοίο το θέρος του 2018.Το πλοίο θα έχει χωρητικότητα 350 επιβατών.Σημειώνεται ότι η αξία του πλοίου είχε αποτιμηθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στο πλαίσιο αντιδικίας με προμηθευτή, στα 900.000 ευρώ.
Το έτος 2000 με πρωτοβουλία του Δήμου Τήλου και του αείμνηστου δημάρχου Τάσου Αλιφέρη, ιδρύθηκε η Ναυτική Εταιρεία “ΤΗΛΟΣ 21ος ΑΙΩΝΑΣ” με βασικό μέτοχο το Δήμο της Τήλου και αποκτήθηκε το ταχύπλοο σκάφος “SEA STAR” το οποίο πραγματοποιούσε έκτοτε, κατά την θερινή κυρίως περίοδο, καθημερινά σχεδόν δρομολόγια προς και από την Ρόδο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, λόγω της σταθερότητας των δρομολογίων και της ευκολίας πρόσβασης, το νησί να γνωρίσει μια πρωτοφανή ανάπτυξη και πληθυσμιακή αύξηση.
Σημειώνεται ότι την 30η Ιουλίου 2013 η ναυτιλιακή εταιρεία του Δήμου Τήλου βρέθηκε για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με κατάσχεση του πλοίου της ύστερα από αίτηση εταιρείας των Αθηνών και σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής, για οφειλή ύψους 38.992,96 ευρώ.
Το πλοίο επρόκειτο να εκτεθεί σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό ενώπιον συμβολαιογράφου της Ρόδου, με τιμή πρώτης προσφοράς 600.000 ευρώ, προκειμένου από το εκπλειστηρίασμα να καλύψει η επισπεύδουσα την απαίτησή της.
Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για την 18η Σεπτεμβρίου 2013.

dimokratiki.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,505ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
654ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα