Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Προχωράει η μετασκευή του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (Photo)

Ο Μάϊος πλησιάζει προς το τέλος του και ήδη έχουμε αυξήσει ταχύτητα για την ολοκλήρωση της μετασκευής. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, όχι όμως ανυπέρβλητες. Η εφαρμογή της μελέτης μας ακολουθείται κατά γράμμα μέχρι αυτή τη στιγμή. Ο έλεγχος είναι καθημερινός. Ο προγραμματισμός ακολουθείται κατά γράμμα.

Σιγά – σιγά η νέα πλώρη έχει αρχίσει και εμφανίζεται. Σε μερικές ημέρες θα τοποθετηθεί και το τμήμα που προκατασκευάζεται εκτός πλοίου. Το γεγονός αυτό θα σημάνει και την αρχή του τελευταίου σταδίου της μετασκευής. Τελευταίου αλλά πολύ σημαντικού σταδίου, το οποίο θα καταδείξει κατ’ αρχήν την ορθότητα, και όχι μόνο, του σχεδιασμού και των ελέγχων.

Από την πλευρά μας, σαν τεχνικό γραφείο, έχουμε κάνει ήδη πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να έχουμε ένα σωστό και αξιόλογο αποτέλεσμα. Εξ άλλου, αν δεν το πιστεύαμε δεν θα το κάναμε. Το «κλειδί» για αυτό είναι η συνεχής, κυριολεκτικά, παρουσία επάνω από το έργο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να «τροφοδοτείται» το συνεργείο – εργοτάξιο συνεχώς με αναλυτικά στοιχεία – σχέδια και οδηγίες των σημείων, στα οποία «φουντώνει» η δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία μας συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία, τα οποία με την σειρά τους μας φαίνονται χρήσιμα σε επόμενα στάδια αλλά σίγουρα θα μας φανούν χρήσιμα και σε μελλοντικές δουλειές. Συγκεντρωτικά συμπεράσματα θα βγουν σε αργότερο στάδιο. Για την ώρα προχωράμε ή μάλλον τρέχουμε, κοιτάζοντας μόνο «την γραμμή του τερματισμού».

Πάντως, η σημερινή κατάσταση του έργου συνοψίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες από το πλοίο.

Πηγή: kipouropoulos.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,509ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
653ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα