Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Προχωράει η μετασκευή του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (photos)

Η μετασκευή προχωράει και ήδη έχει φθάσει στο τελευταίο δύσκολο σημείο της. Αυτό είναι η επίτευξη της τελικής διαμόρφωσης του κάτω σημείου της πλώρης και συγκεκριμένα στο σημείο σύνδεσης με την καμπύλη του βολβού. Ο λόγος είναι τα «ανάποδα» γυρίσματα της λαμαρίνας. Τα πάντα έχουν σχεδιασθεί, τα πάντα έχουν κοπεί. Μένει η σωστή μέτρηση και η σωστή εφαρμογή. Θα δούμε. Όλα εξαρτώνται από … «τις περιστάσεις της στιγμής». Θα φανεί στο τέλος.

Πάντως, προς το παρόν, ό,τι είχαμε προγραμματίσει στον σχεδιασμό της πλώρης του πλοίου έχει πραγματοποιηθεί. Μόλις ολοκληρωθεί και το τελευταίο αυτό κομμάτι θα απομένουν ακόμα να τελειώσουν οι συγκολλήσεις και να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι της κατασκευής. Δεν φθάνει, βλέπεις, μόνο η κατασκευή και η συγκόλληση. Θα πρέπει τα πάντα να ελεγχθούν, κατ’ αρχήν οπτικά και στη συνέχεια με μηχανικές μη καταστρεπτικές μεθόδους (π.χ έλεγχος συγκολλήσεων με υπέρηχους, ραδιογραφίες κλπ). Τέλος πάντων, προχωράμε.

Όμως, δουλειές δεν είναι μόνο αυτές που φαίνονται. Υπάρχουν και δουλειές που δεν φαίνονται ή που για να φανούν θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι επισκευές και έλεγχοι των κύριων μηχανών και των βοηθητικών μηχανημάτων του πλοίου, η τοποθέτηση δικτύου «κενού» για τις τουαλέτες και πολλές άλλες, που σχετίζονται είτε με την ασφάλεια του πλοίου είτε με την ανανέωση του μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού του πλοίου.

Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν όλες οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων ενδιαίτησης του πλοίου, τόσο για τους επιβάτες όσο και για το πλήρωμα. Μερικές από αυτές είναι η τοποθέτηση χώρων υγιεινής σε όλες τις καμπίνες επιβατών και πληρώματος, η δημιουργία χώρων (καμπίνες, τουαλέτες) για άτομα με ειδικές ανάγκες, η αλλαγή του φωτισμού των χώρων, η τοποθέτηση σε διάφορους χώρους καθισμάτων αεροπορικού τύπου και άλλες. Η παρουσίασή τους με φωτογραφικό υλικό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μπορέσει να γίνει αντιληπτό το αποτέλεσμα.

Για την ώρα, εκτός από φωτογραφίες σχετικές με τις ελασματουργικές εργασίες, θα παρουσιασθούν και κάποιες, μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος να καταλάβει αφ’ ενός το τελικό αποτέλεσμα και αφ’ ετέρου το μέγεθος των εργασιών που έχουν συντελεσθεί σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών.

ΠΗΓΗ : kipouropoulos.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,653ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα