Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πρόσκληση στα Εγκαίνια της νεας εποχής του Νεωρίου

Η 4η Δεκεμβρίου 2019 θα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τη Σύρο αφού η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία του ναυπηγείου, ΟΝΕΧ SYROS SHIPYARDS, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, με συγκίνηση και υπερηφάνεια θα τελέσουν τα επίσημα εγκαίνια της νέας εποχής του Νεωρίου, που ήδη εξελίσσεται, με αφετηρία  την 21η  Μαρτίου 2018, οπότε αφίχθηκε  το πρώτο προς επισκευή πλοίο, μετά από μια μακρά, πολύ δύσκολη και επώδυνη περίοδο για το Ναυπηγείο αλλά και όλο το νησί.

Photo : Christina Drakaki

Σήμερα, 20 μήνες μετά, όλα δείχνουν ότι το παρόν και το μέλλον για το Νεώριο είναι ευοίωνα. Οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη  λάβει ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων τους από την προηγούμενη ιδιοκτησία, διακατέχονται από ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, το μεσημέρι της 4ης Δεκεμβρίου,  Υπουργοί , ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σημαντικοί ναυτιλιακοί παράγοντες, οι αρχές της Σύρου, οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους και ο Συριανός λαός θα διαβούν την Πύλη του Ναυπηγείου, για την τέλεση του Αγιασμού και την πραγματοποίηση των επισήμων εγκαινίων του Νεωρίου. Άλλη μια σημαντική σελίδα είναι έτοιμη να γραφτεί  στο βιβλίο της ένδοξης  ιστορίας του Ναυπηγείου.

Photo : Christina Drakaki

Η επίσημη  πρόσκληση συμμετοχής  του κοινού στο κορυφαίο αυτό γεγονός  έχει ως εξής:

“Η ONEX SYROS SHIPYARDS με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 13:00 θα τελεστούν τα Επίσημα Εγκαίνια των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου υπό τη νέα διεύθυνση του Ομίλου ΟΝΕΧ με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Στην τελετή θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’.

Το γεγονός θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων καθώς και σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Το βράδυ της προηγουμένης, (3 Δεκεμβρίου) θα παρατεθεί δεξίωση της ONEX SYROS SHIPYARDS από κοινού με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, για τους  επίσημους προσκεκλημένους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ερμούπολης, παρουσία της ΑΕ του Αμερικανού Πρέσβη, κ. Geoffrey Pyatt.

Η εκδήλωση της τελετής των εγκαινίων θα είναι ανοιχτή για το κοινό.”

Κείμενο-Φωτογραφίες : Χριστίνα Δρακάκη

 

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,420ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα