Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πρόταση για 24ωρη πανελλαδική απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης, στις 18 Ιουλίου, κατέθεσαν τα ναυτεργατικά σωματεία

Μετά τη χτεσινή καταγγελία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή τροπολογία του ΥΕΝ, να εκτελούν πλόες  φορτηγά πλοία με διεθνή πιστοποιητικά μεταξύ λιμένων στην Ελλάδα, διευρύνοντας την ανασφάλιστη εργασία, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ.

Στη συνεδρίαση οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν ότι  εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ, με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από νομοσχέδια και ανεξάρτητα από τον ελιγμό της κυβέρνησης να αποσύρει την τροπολογία, έχουν στόχο να καταργήσουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός ναυτιλίας κ.Κουρουμπλής έχει εγκρίνει το 2017 την δρομολόγηση 180 φορτηγών πλοίων στο εσωτερικό με σημαίες άλλων χωρών, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/1992.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η συνέχιση της επιθετικότητας των εφοπλιστών που καταγράφεται και στις δύο διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ με τον ΣΕΕΝ, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση. Την επιθετικότητα των εφοπλιστών ενισχύουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού δίνοντας χρόνο, υπονομεύοντας την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ κατέθεσαν πρόταση την για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες με προοπτική κλιμάκωσης την Τετάρτη 18 Ιούλη και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία, την οποία την απέρριψαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να απομονώσουν τα φερέφωνα των εφοπλιστών, με οργάνωση και αγώνα, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

√ Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα