Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Τουρκία – Τελετή έναρξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης λιμένων Λαυρίου – Τσεσμέ (Λαύριο, 01.07.2019)

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης λιμένων Λαυρίου – Τσεσμέ, που πραγματοποιήθηκε στο λιμένα Λαυρίου την 01.07.2019, παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας κ. Διονύσιος Τεμπονέρας, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζηςο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Burak Ozugergin, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής και ναυτιλιακής κοινότητας, του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου και της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Δ. Τεμπονέρας απηύθυνε χαιρετισμό, αποδίδοντας έμφαση στο σημαντικό ρόλο των διεθνών θαλασσίων μεταφορών αλλά και των θαλασσίων συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών στην οικονομική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών τους. Υπό το πρίσμα αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η προώθηση των εμπορικών θαλάσσιων συνδέσεων αποτελεί ένα πρόσφορο πεδίο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, η οποία αποτέλεσε κοινή προτεραιότητα για πολλά χρόνια και έχει αναδειχθεί και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Με αφορμή την πρώτη θαλάσσια σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Τουρκία ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Δ. Τεμπονέρας δήλωσε: «Η έναρξη των δρομολογίων μεταξύ των λιμένων του Λαυρίου και του Τσεσμέ, αναδεικνύει το υφιστάμενο δομημένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, το οποίο οριοθετείται από τη διμερή ναυτιλιακή συμφωνία και το μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της θαλάσσιας συνεργασίας. Αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο επέτρεψε την υλοποίηση, εδώ και αρκετά χρόνια, θαλάσσιων συνδέσεων υψηλού τουριστικού και οικονομικού ενδιαφέροντος στο ανατολικό Αιγαίο. Το πλαίσιο αυτό ανοίγει τώρα νέους δρόμους οικονομικής συνεργασίας, αποτελεσματικότητας των μεταφορών και περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας στον ευρύτερο θαλάσσιο τομέα»

Ο κ. Τεμπονέρας ευχαρίστησε τις αντιπροσωπείες της Τουρκίας και της Ελλάδος, που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή υλοποίηση της εν λόγω ακτοπλοϊκής σύνδεσης, στο πλαίσιο της “4ηςΚοινής Ομάδας Ναυτικής Εργασίας Τουρκίας-Ελλάδας” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Σμύρνη, καθώς και τα στελέχη των αρμοδίων Αρχών, του Λιμεναρχείου και του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου που εργάσθηκαν για την υλοποίηση της θαλάσσιας σύνδεσης. Εξέφρασε, τέλος, την υποστήριξη του ΥΝΑΝΠ σε σχετικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,648ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα