Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Πρώτος δεξαμενισμός πλοίου στο Νεώριο

To bulk carrier  SEA LADY, που πέρασε σήμερα το πρωί τα φανάρια του λιμανιού της Σύρου και κατευθύνθηκε στις δεξαμενές του Νεωρίου, εγκαινίασε την νέα περίοδο της βιομηχανικής ιστορίας του νησιού καθώς επιβεβαίωσε ότι το Νεώριο είναι επί ποδός και ετοιμάζεται  να πραγματοποιήσει μια νέα αρχή αντάξια της αίγλης, της φήμης και της ιστορίας του. Χρειάστηκε να περάσουν 11μιση μήνες απραξίας, συσκότισης  και απελπισίας για να αισθανθεί πάλι η κοινωνία της Σύρου το σφυγμό, του οικονομικού της πνεύμονα, του Ναυπηγείου της. Να διακρίνει ανάμεσα στους γερανούς του Νεωρίου τα κραίνια και την τσιμινιέρα κάποιου βαποριού. Ν΄ ακούσει τα σφυρίγματα των ρυμουλκών και τον ήχο της σειρήνας που διαλαλεί την έναρξη και τη λήξη της κάθε βάρδιας.

Το Νεώριο θα χρειαστεί περίπου τρεις με τέσσερεις μήνες για να περιέλθει στην κυριότητα του νέου του φορέα. Όμως προετοιμασίες γίνονται πυρετωδώς .Οι δεξαμενές και οι λοιποί ζωτικοί χώροι επιθεωρούνται, επισκευάζονται ,συντηρούνται. Χθες η μικρή πλωτή δεξαμενή ‘’ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ’’ πραγματοποίησε δοκιμαστική βύθιση και σήμερα, 21 Μαρτίου 2018, δέχτηκε στους κόλπους της το πρώτο προς επισκευή πλοίο, υπό την ευθύνη εργολάβου και με έκτακτο προσωπικό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής μεταβίβασης του Ναυπηγείου στην νέα ιδιοκτησία του. Μάλιστα αρωγή στο δεξαμενιζόμενο πλοίο παρείχε ρυμουλκό του ομίλου Σπανόπουλου που ήλθε νωρίς το πρωί από τη Σαλαμίνα για το σκοπό αυτό. Έχει ανακοινωθεί ότι μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει και δεύτερο πλοίο.

Κατά σύμπτωση 21 Μαρτίου, ακριβώς ένα χρόνο πριν, ανέβηκε στη δεξαμενή το επιβατηγό οχηματαγωγό ΚΥΔΩΝ της ΑΝΕΚ,  το τελευταίο πλοίο που επισκευάστηκε στο Νεώριο πριν αυτό οδηγηθεί σε αναστολή εργασιών.

Κείμενο-φωτογραφίες: Χριστίνα Δρακάκη

Photo: Χριστίνα Δρακάκη για το ellinikiaktoploia.net
Photo: Χριστίνα Δρακάκη για το ellinikiaktoploia.net

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,671ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα