Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ στον αγώνα των απεργών στην COSCO

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή, μετάταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Διοίκηση της κινέζικης COSCO και οι εργολάβοι κινητοποιήθηκαν όχι για να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά για να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με σκοπό το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση της COSCO προσέφυγε στα δικαστήρια τόσο για την απεργία των εργαζομένων στις προβλήτες 2-3 αλλά και για την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι που καλύπτονται εργασιακά – συνδικαλιστικά από την Ένωση μονίμων και δοκίμων Λιμενεργατών στον ΟΛΠ.

Σημειώνουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις που βγήκαν ήταν καρμπόν για τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που δείχνει ότι η λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποτελεί έναν επιπλέον μηχανισμό του αστικού κράτους για την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων…..

Όλα τα τελευταία χρόνια που ο κινέζικος κολοσσός με την συγκατάθεση και την συμφωνία Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ πήρε τις προβλήτες  2 και 3 αλλά και πρόσφατα με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι οποίοι ξεπούλησαν και παρέδωσαν όλο το λιμάνι του Πειραιά στα χέρια της COSCO, η τελευταία ακολουθεί πρακτικές, στο σύνολο των εργασιακών προβλημάτων των εργαζομένων σε όλη την έκταση του ΟΛΠ, ανοιχτής αμφισβήτησης, ακύρωσης και υπονόμευσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

Το γεγονός αυτό έρχεται να αποδείξει ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του εργατικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την άθλια και τριτοκοσμική κατάσταση στην COSCO είναι βαθύτατα υποκριτική διότι επί 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας συγκαλύπτουν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει η κινεζική πολυεθνική COSCO στο λιμάνι του Πειραιά!!!

Οι εργαζόμενοι με όπλο την απεργία αλλά και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων πρέπει να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, να τσακίσουν το εργασιακό γκέτο της COSCO, να επιβάλουν με την πάλη τους την λύση στα σοβαρότατα και οξυμένα προβλήματά τους.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

38,817ΥποστηρικτέςΚάντε Like
659ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
615ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα