Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ψήφισμα Β’ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Μπουμπουλίνας 21 – 185 35 Πειραιάς

Τηλ. 210/4115260 – 210/4179144 Fax. 2104122606

Email: [email protected][email protected]

 

 

Πειραιάς 27 Νοέμβρη 2019

 

Προς:

 • Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη
 • Πρόεδρο Βουλής κ. Τασούλα
 • Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα
 • Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βρούτση
 • Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη
 • Πολιτικά Κόμματα
 • Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο
 • Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
 • Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
 • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων
 • Ένωση Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού
 • Ένωση Πλοιοκτητών Ακτοπλοϊκών Φορτηγών Πλοίων
 • ΠΑΜΕ
 • Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
 • Εργατικό Κέντρο Πειραιά
 • Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
 • Ναυτεργατικά Σωματεία
 • Ημερήσιο Τύπο

 

 

Ψήφισμα

Β’ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ 2019

 Η Β’ Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2019, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη, για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της συνδικαλιστικής οργάνωσης, για το δικαίωμα στην απεργία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην ίδια αντεργατική ρότα με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να οικοδομήσει την ανάπτυξη προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων,  των τραπεζιτών, στοχεύοντας με την ένταση της καταστολής του λαϊκού κινήματος, την συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων.

Καταδικάζουμε την συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας μας, στους  ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο στα αμερικανοΝατοϊκά σχέδια, το απέδειξε και στην υπογραφή της πρόσφατης «αμυντικής συμφωνίας» με τις ΗΠΑ και στο σχεδιασμό  της βάσης στον Άραξο για αποθήκευση αμερικανικών πυρηνικών όπλων.

Το τίμημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που προκαλούν με την πολιτική τους οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων, το πληρώνουν οι λαοί, με νεκρούς, με προσφυγιά και μετανάστευση από τις πατρίδες τους.

Στη κλίνη του Προκρούστη για άλλη μια φορά η κοινωνική ασφάλιση.

Το «νέο Ασφαλιστικό» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, πατώντας πάνω στα αντιλαϊκά θεμέλια που έβαλαν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, με προεξέχοντα τον ν. 4387 του Κατρούγκαλου, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα συνδέεται με την επίθεση στις ΣΣΕ, τους μισθούς, την χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Οι εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση θα επιδεινώσουν τα ζητήματα της υγείας, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Οι εφοπλιστές για να διατηρήσουν  και να ενισχύσουν την πρωτοκαθεδρία τους  στην παγκόσμια ναυτιλία, αυξάνουν διαρκώς το βαθμό εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, απολαμβάνουν πρόσθετα προνόμια, ενώ συνεχίζουν να αρνούνται την ανανέωση των ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία από το 2010. Στις άλλες κατηγορίες δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ, που έχουν συμφωνήσει με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Ανασύνταξη του Ναυτεργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στη αρνητική – εκφυλιστική κατάσταση στη ΠΝΟ και  στο όργιο νοθείας που συνεχίζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στα ναυτεργατικά σωματεία.

Με αφορμή την εφαρμογή του νέου καυσίμου στα καράβια από την 1/1/2020,  απαιτούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφαλίζοντας την προστασία της ανθρώπινης ζωής  στη θάλασσα, καμία θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές, να δώσουν μαχητικό παρών στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοέμβρη στα Προπύλαια στις 10:30 το πρωί, ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,410ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα