Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

sdadadaΞεκίνησα από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων στις Οινούσσες το 1974 από την οποία απεφοίτησα το 1976. Πρωτομπαρκάτησα στην εταιρία του Μεθενίτη με το φορτηγό ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ, χωρητικότητας 13000 κόρων. Κάθισα στο συγκεκριμένο πλοίο 15 μήνες, 3 μήνες σαν Δόκιμος και 12 σαν Ανθυποπλοίαρχος χωρίς δίπλωμα. Έπειτα πήγα σε ένα πλοίο του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου. Εκεί αρχιπλοίαρχος ήταν ο καπετάν Βαγγέλης Αρικαλάκης από την Παλαιόχωρα Χανίων, ο οποίος  με υποστήριξε πάρα πολύ. Στην συγκεκριμένη εταιρία έμεινα 10 χρόνια. Συμπληρώνοντας την υπηρεσία μου, τους 18 μήνες που ήταν τότε, πήρα το δίπλωμα μου και πήγα φαντάρος για 2 χρόνια. Επιστρέφοντας ξαναμπαρκάρω με την ίδια εταιρία και κάνω σε πολλά από τα πλοία τους. Εκεί κάθομαι μέχρι το 1987 οπότε κι έρχομαι στις Μινωικές Γραμμές. Αύγουστο του 1987 φεύγουμε για τη παραλαβή του KING MINOS από την Ιαπωνία, το οποίο και το φέρνουμε στην Ελλάδα σαν φορτηγό. Παραμένω  στο πλοίο για τη μετασκευή του και από κει μεταφέρομαι στο παλιό ΑΡΙΑΔΝΗ στη γραμμή των Χανίων, στο οποίο κάθομαι 1 χρόνο ακριβώς. Αφήνοντας το ΑΡΙΑΔΝΗ φεύγω πάλι για την Ιαπωνία για να φέρουμε το ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Στο πλοίο κάθομαι 3μιση χρόνια, 1 χρόνο μετασκευή και μετά δρομολόγια από το Πειραιά στο Ηράκλειο. Πολύ ωραίο πλοίο και σύγχρονο για την εποχή του. Στη συνέχεια περνάω από τη ΚΕΣΕΝ από την οποία αποφοιτώ και παίρνω το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου. Σειρά έχει το EL GRECO,για 2 χρόνια, με το οποίο κάνουμε ταξίδια Ελλάδα-Ιταλία. Ακολουθεί το MINOAN PRINCE, νυν GOLDEN PRINCE στο οποίο κάθισα 4 σεζόν.

Καπετάνιε, πότε πρωτοανέλαβες Πλοίαρχος και που?
Πλοίαρχος ανέλαβα την 1η Απριλίου του 2008, στο OLYMPIA PALACE. Αυτός που μου παρέδωσε τη πλοιαρχία ήταν ο cpt Κώστας ο Νησιανάκης. Από τότε έχω κάνει Πλοίαρχος σε όλα τα παλάτια. Δεν είχα κάνει μέχρι πριν από λίγους μήνες, στο IKARUS PALACΕ και στο EUROPA PALACE, τα οποία όμως με αξίωσε ο θεός φέτος και τα έκανα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να καπετανεύσω στα κορεάτικα (ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΑΙΔΑΛΟΣ) στα οποία έκανα σαν Ύπαρχος .Συγκεκριμένα με το ΔΑΙΔΑΛΟΣ ξεκίνησα σαν Ύπαρχος το 1999, με το οποίο έκανα 2 χρόνια στη γραμμή Θεσσαλονίκη –Ηράκλειο και 3 χρόνια στην γραμμή της Βενετίας. Εκεί μ έστειλε ο cpt Αντώνης ο Μανιαδάκης που τότε ήταν Αρχιπλοίαρχος στην εταιρία.

Βλέπουμε ότι για 23 ολόκληρα χρόνια παραμένεις κάτω από τη σκέπη των Μινωικών Γραμμών…….
Από τις 26 Ιουλίου 1987 δεν έφυγα ποτέ από τις Μινωικές Γραμμές. Ήρθα στην εταιρία για να δουλέψω, πιστεύω ότι ήμουν καλός συνάδελφος και πως δεν αδίκησα κανέναν. Μπορεί να υπήρξαν κάποιοι που να δυσαρεστήθηκαν μαζί μου αλλά εγώ πάντα προσπαθούσα να μαι εντάξει απέναντι σε όλους. Από κει και πέρα ο καθένας βλέπει και κρίνει. Οι Μινωικές Γραμμές ήταν το σπίτι μου, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, την οικογένεια μου, έζησα όλες τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την εταιρία. Έχω δηλώσει πως μετά τις Μινωικές Γραμμές θα πάω στο σπίτι μου και αυτό θα κάνω.

Με τον Ιταλό Πρόεδρο στα ηνία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ έχει αλλάξει κάτι μέσα στην εταιρία?
Απολύτως τίποτα. Η εταιρία λειτουργεί όπως λειτουργούσε και παλαιότερα επί λαϊκής βάσης. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε πολύς καλές υπηρεσίες και έτσι θα παραμείνουμε.

Η πώληση του PASIPHAE PALACE σε επηρέασε καθόλου?
Σίγουρα με επηρέασε αλλά το εμπόριο έτσι είναι. Ποιος ξέρει ίσως το μέλλον τη πώληση του PASIPHAE PALACE  να ακολουθήσει

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα