Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ προχώρησε ο Σ.Ε.Ε.Ν.

Για άλλη μια φορά εφοπλιστές – κυβέρνηση ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στα συνδικάτα, στις κατευθύνσεις του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα να τσακίσουν ΣΣΕ, το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση, στην απεργία.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας όπως και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, προχώρησε  με ασφαλιστικά μέτρα σ.ε.ε, για την απόφαση τους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου, απόφαση που έχουν πάρει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Επαναλαμβάνουμε την θέση μας ότι τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων δεν θα κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, έχουν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες στους καταπέλτες των καραβιών, στις πύλες των εργοστασίων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απόφαση μας για συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη από τις 00:01 έως τις 24:00, στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου.

Καλούμε τους Πλοιάρχους, τους Μηχανικούς, τους Μηχανοδηγούς, τους Ναύτες, τους Θαλαμηπόλους, τους Μαγείρους και συνολικά τους ναυτεργάτες των Γενικών Υπηρεσιών, να συμμετέχουν στην περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα, να μην αφήσουμε εφοπλιστές – κυβέρνηση να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας στα καράβια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, να δώσουν δυναμικό παρών, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να περιφρουρήσουμε την απεργία στους καταπέλτες των καραβιών.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 05:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

01 Οκτώβρη 2019

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα