Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σε επέκταση του στόλου της προχωράει η TUI CRUISES

Προβλέψεις για συνεχή, ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα της κρουαζιέρες, τα επόμενα χρόνια, κάνει ο όμιλος TUI, με την κρουαζιέρα να αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του ομίλου. Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της TUI αποφάσισε να αυξήσει τη δυναμικότητα της TUI Cruises, με την επέκταση του στόλου της.

Λόγω της συνεχούς αύξησης της ζήτησης, ο όμιλος TUI έχει προσαρμόσει τα υφιστάμενα σχέδιά του για επιτάχυνση της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του στόλου του. Στο πλαίσιο αυτό το πλοίο του Mein Schiff 2, το οποίο είχε οριστεί να μεταβιβαστεί στη βρετανική θυγατρική της TUI, Marella Cruises, θα παραμείνει στην TUI Cruises.

Συμπεριλαμβανομένου του νεόκτιστου Mein Schiff 2, που έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το 2019, ο στόλος της TUI Cruises θα αυξηθεί σε επτά πλοία. Παράλληλα, η Marella Cruises θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τον στόλο της. Η TUI UK & Ireland θα αποκτήσει τη SkySea Golden Era από τη Royal Carribean Cruises για τη βρετανική θυγατρική εταιρία κρουαζιέρας του Ομίλου, με την τιμή αγοράς να διατηρείται εμπιστευτική. Η επένδυση ισοδυναμεί με τα αρχικά σχέδια για την εξαγορά του Mein Schiff 2, το οποίο μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση, θα τεθεί σε λειτουργία ως Marella Explorer 2, το 2019.

Η επένδυση υπογραμμίζει τη στρατηγική του ομίλου TUI Group, ο οποίος έχει θέσει τον τομέα της κρουαζιέρας ως έναν από τους βασικούς πυλώνες στην πορεία ανάπτυξης που επιδιώκει ο παγκοσμίως.

Σχολιάζοντας τη στρατηγική του ομίλου ο Sebastian Ebel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI, που είναι υπεύθυνος για τις κρουαζιέρες, είπε: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο χαρτοφυλάκιο κρουαζιέρας και να επεκτείνουμε, να εκσυγχρονίσουμε και να ανανεώσουμε τον στόλο μας. Με αυτές τις αποφάσεις αυξάνουμε την προσφορά της TUI Cruises και επιταχύνουμε την επέκταση αυτού του τμήματος ανάπτυξης».

Τρία επιπλέον πλοία στο δυναμικό της TUI
Η αλλαγή στον στόλο της TUI Cruises, προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2018, θα υλοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί: Το νέο Mein Schiff 1 θα καθελκυστεί τον Μάιο. Το προηγούμενο Mein Schiff 1 θα ενταχθεί στον στόλο της Marella Cruises ως Marella Explorer. Υπενθυμίζεται πως η Marella Cruises είναι η γραμμή κρουαζιέρας που ήταν γνωστή ως Thomson Cruises, θυγατρική της TUI UK & Ireland.

Το 2019, το νέο Mein Schiff 2 θα ενταχθεί στον στόλο Mein Schiff. Επίσης, το 2019, η θυγατρική της TUI Hapag-Lloyd Cruises με έδρα το Αμβούργο θα αποκτήσει δύο νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια, το Hanseatic nature και το Hanseatic inspiration.

Για το 2023, ο όμιλος TUI ανακοίνωσε πως ένα νέο πλοίο, το Mein Schiff 7, θα ενταχθεί στον στόλο της TUI Cruises. Η προσθήκη αυτή θα αυξήσει τη δυναμικότητα του στόλου που διαχειρίζεται ο όμιλος TUI σε όλο τον κόσμο σε συνολικά 18 κρουαζιερόπλοια.

Ο στόλος του ομίλου περιλαμβάνει σήμερα 15 κρουαζιερόπλοια, τα οποία εκμεταλλεύονται οι θυγατρικές του TUI Cruises, Hapag-Lloyd Cruises και Marella Cruises.

money-tourism.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα