Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σε επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου συμμετείχε το HELLENIC HIGHSPEED ανοιχτά της Σίφνου (PHOTOS + VIDEOS)

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σίφνου από το Λιμεναρχείο Μήλου, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” ΝΠ 8850 με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, λόγω θραύσης του ιστού του στην θαλάσσια περιοχή ένα (01) ν.μ. νότια ν. Σίφνου.
Στην περιοχή έσπευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΪΣΠΙΝΤ” Ν.Π. 12331, το Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” σημαίας Γαλλίας, το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Σ. 1010 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ – Α/Ψ “ΣΕΡΑΛΛ” Τ.Σ. 65.  Οι ανωτέρω επιβαίνοντες, τρεις (03) αλλοδαποί εκ των οποίων ένας ανήλικος και μία ημεδαπή, εγκατέλειψαν το Ι/Φ σκάφος τους και επιβιβάστηκαν στο Ι/Φ “ΙΡΚΟ 1” καλά στην υγεία τους, για να μεταφερθούν ασφαλώς στο λιμένα Βαθύ ν. Σίφνου. Το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ρυμούλκησε το Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Πλατύ Γυαλού ν. Σίφνου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “ΤΟΑΤΟΑ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Παρακάτω φωτογραφίες και videos από την επιχείρηση διάσωσης που μας έστειλε αναγνώστης μας, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση τους.

http://www.youtube.com/watch?v=PvNVLa5AbAQ

http://www.youtube.com/watch?v=k9_-N5ymTRU

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα