Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σε οριακή κατάσταση τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Νέα ανακοίνωση-καταπέλτη κατά του ιδιώτη επενδυτή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, κατηγορώντας τον ευθέως ότι έχει εγκαταλείψει το Ναυπηγείο στην τύχη του, με αποτέλεσμα αυτό να οδηγείται σε πλήρη απαξίωση, και παράλληλα χρησιμοποιεί τους ίδιους «ως μοχλό πίεσης διεκδικώντας περισσότερα κρατικά χρήματα».

Το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά «βρίσκεται πλέον σε οριακή κατάσταση», καθώς ο επενδυτής «έχει εγκαταλείψει το ναυπηγείο στην τύχη του και παράλληλα αρνείται να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων εδώ και έξι χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συσπείρωσης Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου προστίθεται ότι «ο συγκεκριμένος ιδιώτης ‘επενδυτής’ χάρη στο νόμο 3885/2010 (νόμος Βενιζέλου) και την προστασία – ανοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ πήρε πάνω από 360 εκ ευρώ κρατικό χρήμα χωρίς να παράξει ουσιαστικά τίποτα».

Οι εργαζόμενοι προχωρούν στις καταγγελίες, μετά τη βύθιση μίας εκ των δύο πλωτών δεξαμενών, με μήκος πάνω από 250 μέτρα και με χωρητικότητα 72.000 dwt, μπροστά στα μάτια τους. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, παραλίγο να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, καθώς την ώρα που έσπασαν τα φρένα των γερανών της δεξαμενής και έπεσαν στην θάλασσα, υπήρχαν εργαζόμενοι στην λεκάνη της δεξαμενής.

Σύμφωνα με τους ίδιους, μπροστά στην εικόνα καταστροφής μίας εκ των βασικότερων υποδομών του Ναυπηγείου «στελέχη της εταιρίας με άμεση αρμοδιότητα και ευθύνη για την καταστροφή, μπροστά στο φάσμα των συλλήψεων, έσπευσαν να εξαφανιστούν από τον χώρο, όπως τα ‘ποντίκια’ φεύγουν πρώτα από το καράβι όταν βουλιάζει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, καταγγέλλοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή επί της ουσίας «δεν έγινε καμία ενέργεια ώστε να σωθεί η δεξαμενή».

Επιπλέον, κατηγορούν τον επενδυτή και τους «αυλικούς του» ότι «δεν εφάρμοσαν καμία απόφαση ελληνικού δικαστηρίου» και προσθέτουν: «Που είναι τα άμεσα καταβλητέα των δύο ενιαμήνων; Που είναι οι οφειλές του επτάμηνου; Γιατί δεν συντηρούνται οι εγκαταστάσεις; Γιατί είναι ανασφάλιστες οι Δεξαμενές; Που ήταν το Λιμενικό Τμήμα του Σκαραμαγκά; Γιατί ήταν ανενημέρωτο το Υπουργείο Ναυτιλίας; Τι έπραξε από την ενημέρωσή του και μετά; Θα καταλογισθούν ευθύνες;».

Καταλήγουν στην ανακοίνωση διατυπώνοντας τα αιτήματά τους, για «άμεση απαλλαγή του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά από τον κ. Σαφά», να μην δοθεί «ούτε ένα επιπλέον ευρώ κρατικό χρήμα στην τσέπη του», «να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσια τα χρήματα που έχει πάρει» και «να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκείνων που έδωσαν στον ιδιώτη ‘επενδυτή’ 362 εκατ. ευρώ χωρίς να παράξει ουσιαστικά τίποτα και πέταξε τους εργαζόμενους στο δρόμο και διαλύει το ναυπηγείο».

fmvoice.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα