Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σε τρία μέρη διαχωρίζεται το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανονισμών ασφαλείας, τον λεγόμενο ISPS Code, ο ΟΛΠ θα “κλείσει” τη περιοχή των ¨κρητικών πλοίων” (Πύλη Ε3), στην οποία θα μπορεί να εισέλθει κάποιος μόνο αν ταξιδεύει για Κρήτη, ή αν έχει συγκεκριμένη εργασία.

Η κίνηση αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν, αλλά ο δημόσιος ΟΛΠ χρησιμοποιούσε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για περιφρούρηση του χώρου και το  μέτρο αυτό το “βάφτιζε”  δράση ίσης απόδοσης με τον ISPS Code. Τώρα που το λιμάνι πέρασε στα χέρια της Cosco, τα στελέχη της διοίκηση ανακάλυψαν ότι ο τελευταίος σχεδιασμός για εφαρμογή του ISPS Code που είχε γίνει, και είχε ξεχαστεί στα συρτάρια, ήταν του 2006, και τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες.

Πάντως η κίνηση αυτή φαίνεται ότι δεν άρεσε σε όσους χρησιμοποιούσαν για χρόνια το λιμάνι για να “κόβουν δρόμο¨ και να αποφεύγουν την κίνηση στους δρόμους, με τις διαμαρτυρίες να είναι έντονες.

OLP.GR

Ανοικτό θα παραμείνει το λιμάνι από τη μια πλευρά στην περιοχή του υπουργείου Ναυτιλίας (πύλες Ε1, Ε2) και από την άλλη από τις πύλες Ε4 έως Ε10, μέχρι δηλαδή τη βάση κρουαζιέρας στην οποία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια ο ISPS Code.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα