Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σιωπητήριο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α.Γεωργιάδη για τη ναυπηγοεπισκευή

Πριν από ένα μήνα, στις 18 Νοεμβρίου, 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας) με θέμα «Προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας, άμεσο ζήτημα ελέγχου τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων των ΟΛΠ Α.Ε.-Cosco – ΣΕΠ μετά το μπαράζ καταγγελιών για αντισυμβατικές μεθοδεύσεις και μονοπωλιακές πρακτικές που εκδηλώνονται τελευταία».

Χθες, ο Γ. Ραγκούσης επανήλθε στο θέμα, κάνοντας γνωστό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης αρνείται κατά τρόπο «εντελώς προκλητικό» να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους και παραπέμπει απλώς σε δυο «υπηρεσιακά έγγραφα μηδενικής σημασίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη «μη απάντηση» του υπουργού σχετικά με την ερώτηση για το μέλλον της ναυπηγοεπισκευής και για τις μονοπωλιακές τάσεις της Cosco «απολύτως απαξιωτική ενέργεια για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις, τους χιλιάδες εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευής, καθώς και για την κοινοβουλευτική λειτουργία».

Υπενθυμίζει επίσης ότι ανάμεσα στα 12 ερωτήματα που έχουν υποβληθεί, έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει αν θα επιτρέψει στον ΟΛΠ-Cosco να προχωρήσει στην ίδρυση ναυπηγείου, αν θα επιτρέψει τη λειτουργία one stop service, καθώς και αν θα σεβαστεί τη σύμβαση παραχώρησης που δεν επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία ναυπηγείου. «Παραδίδω στην κρίση των χιλιάδων ανθρώπων της ναυπηγοεπισκευής την άρνηση του κ. Γεωργιάδη να λάβει σαφή θέση. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η σιωπή του είναι προαναγγελία των τραγικών κυβερνητικών σχεδίων για το μέλλον των ανθρώπων και των επιχειρήσεων του κλάδου. Η σιωπή του κ. Γεωργιάδη υποδηλώνει κυβερνητική ενοχή» επισημαίνει.

Σημειώνεται ότι αναμένονται οι απαντήσεις και των άλλων υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας στους οποίους απευθυνόταν η ερώτηση. Να επισημάνουμε ωστόσο ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης εδώ και πολλές ημέρες νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» έπειτα από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας λόγω του κορονοϊού.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,406ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα