Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Σοβαρή ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει την χώρα μας το Σάββατο 26/9

Η δημιουργία αυλώνα προερχόμενη από την βορειοδυτική Ευρώπη θα γίνει η αιτία το Σάββατο να επηρεαστούν με ισχυρά φαινόμενα τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, θέτοντας πάλι σε επιφυλακή τις περιοχές που δέχτηκαν μεγάλο όγκο νερού από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ, αφού φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά περιοχές που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η δημιουργία υφέσεων από την μια πλευρά και το μέτωπο κακοκαιρίας από την άλλη που θα προκαλέσει ο αυλώνας στη χώρα μας, θα γίνει η αιτία να έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αλλά παράλληλα εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας όπου το έδαφος ήδη είναι κορεσμένο ( Περιφέρεια Θεσσαλίας ) και δεν έχει τις αντοχές να συγκρατήσει εκ νέου μεγάλες ποσότητες νερου.

Έτσι από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα νησιά του Ιονίου θα έχουν ισχυρές καταιγίδες όπου σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Λευκάδα πιθανόν να έχουν διάρκεια κι έντονη κεραυνική δραστηριότητα, κι οι οποίες θα επεκταθούν σταδιακά στα δυτικά τμήματα της χώρας όπου δεν αποκλείεται σε Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμφιλοχία, Πάτρα, Ηλεια να έχουν έντονο χαρακτήρα και διάρκεια. Θα έλεγα να υπάρχει προσοχή ιδιαίτερα στα Ιωάννινα. Από κει και πέρα το μέτωπο θα κινείται όσο περνάνε οι ώρες προς τις ήδη πληγείσες περιοχές όπου φαίνεται να έχουν διάρκεια και ένταση ικανή να δημιουργήσει εκ νέου σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες επίσης φαίνεται να έχουμε γενικότερα στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη νότια και νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, όπου φαίνεται να διατηρούνται οι καλές καιρικές συνθήκες και να μην επηρεαστεί καθόλου από τη νέα αυτή διαταραχή της ατμόσφαιρας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!

Επιμέλεια: Μαρία Φραγκούλη 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα